Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

ΑΛΒΑΝΟΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΣΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΕΛΑΤΕΣ.

Πλησιάζοντας η εξεταστική στα Πανεπιστήμια της Χώρας, χθες συγκεντρώθηκαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για μελέτη στου ενός το σπίτι.
Πείνασαν και μη έχοντας φαγητό, (η λέσχη του Πανεπιστημίου το Σαββατοκύριακο λειτουργεί μόνο μεσημέρι), αποφάσισαν να παραγγείλουν απ έξω.
Σε κανένα εικοσάλεπτο χτύπησε το κουδούνι του δευτέρου ορόφου ο ντελιβεράς. Τα παιδιά του άνοιξαν την είσοδο, άνοιξαν και την εξώπορτα του σπιτιού και περίμεναν. Το ασανσέρ κλήθηκε αλλά ο ίδιος....
δεν ανέβαινε ενώ από το διάδρομο της εισόδου ακούγονταν κινήσεις και φασαρία όπως όταν είναι κάποιος στην τουαλέτα!

Όταν είχαν αποφασίσει οι φοιτητές να κατεβούν στην είσοδο να δουν τι συμβαίνει, εκείνη την ώρα άκουσαν το ασανσέρ να ανεβαίνει.
Ο ντελιβεράς ήταν Αλβανός, πιθανότατα είχε μεγαλώσει στην Ελλάδα γιατί ήξερε καλά ελληνικά με σωστή προφορά αλλά η αλβανική του φάτσα με το τριγωνικό πλακουτσωτό κεφάλι, τα πεταχτά αυτιά και όλες τις λεπτομέρειες που έχει μια αλβανική κεφάλα, έκανε μπαμ από μακρυά. Την ώρα που του έδιναν τα χρήματα τα χέρια του βρωμούσαν κάτουρο και μια υποψία κοπράνων.
Φεύγοντας ο Αλβανός, τα παιδιά κατέβηκαν στην είσοδο για να επιβεβαιώσουν την υποψία τους και πραγματικά βρέθηκαν μπροστά σε μια λίμνη ούρων! Λίγο πιο πέρα ήταν μερικά ξεγυρισμένα κόπρανα!
Ο βρωμιάρης Αλβανός έκανε τις σωματικές του ανάγκες έξω από ασανσέρ πολυκατοικίας που μένουν πελάτες και δεν μπήκε στον κόπο να κατεβεί έστω στο υπόγειο ή να ζητήσει τουαλέτα στο σπίτι των πελατών !!!

Δεν πήγε στην τουαλέτα του εστιατορίου το οποίο απέχει πολύ κοντά αλλά προτίμησε να βρωμίσει το διάδρομο της εισόδου του σπιτιού για το οποίο μετέφερε φαγητό!
Οι εξαγριωμένοι φοιτητές πήγαν στο εστιατόριο και έκαναν φασαρία στον Έλληνα ιδιοκτήτη, του ζήτησαν να έρθει να καθαρίσει την είσοδο αλλιώς θα υπέβαλαν μήνυση.
Αυτό το περιστατικό προβληματίζει, έχει δύο παραμέτρους:
1) Η πρώτη είναι ότι αρκετοί καταστηματάρχες αντί να πάρουν Ελληνόπουλα που αναζητούν εργασία, πάνε και παίρνουν ξένους για φθηνότερο μεροκάματα και οι δικοί μας μένουν άνεργοι
και
2) Το αλλοδαπό προσωπικό που προσλαμβάνουν τις περισσότερες φορές είναι χωρίς βιβλιάριο υγείας που είναι υποχρεωμένοι να έχουν όλοι όσοι εργάζονται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θυμάμαι όταν σπούδαζα παράλληλα εργαζόμουν σε σούπερ μάρκετ και παρόλο που ήμουν ταμίας, υποχρεωνόμουν κάθε τρίμηνο να πηγαίνω σε γιατρό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας μαζί με τις πωλήτριες.

Τώρα φαίνεται ότι η ζωή των Ελλήνων έχει ευτελιστεί τόσο που το κράτος δεν δίνει σημασία στο αν οι εργαζόμενοι σε τέτοιου είδους καταστήματα πληρούν τις προϋποθέσεις. Διαφορετικά, αν γίνονταν οι σωστοί έλεγχοι οι καταστηματάρχες θα φοβόντουσαν τα πρόστιμα και δεν θα προσλάμβαναν ξένους με αποτέλεσμα τα Ελληνόπουλα να βρίσκουν δουλειά κι εμείς σαν καταναλωτές δεν θα φοβόμασταν να φάμε ένα σουβλάκι που το έχει τυλίξει ο Πακιστανός ή ο Αλβανός που δεν έχει δει εμβόλιο ούτε ζωγραφιστό.

Ελευθερία του Λόγου για το eglimatikotita.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου