Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Τζαμί στην Καλλιθέα με έξοδα του δήμου ζητούν 4.000 μουσουλμάνοι στην Καλλιθέα


http://4.bp.blogspot.com/-alpVj0Kfj8I/TdIZMA-xjpI/AAAAAAAAQPQ/Wbr62NRo5KI/s1600/tzami.jpgΤην κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους με έξοδα του δήμου Καλλιθέας ζήτησαν εχθές οι εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας Καλλιθέας.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Η μουσουλμανική κοινότητα στην πόλη αριθμεί περισσότερα από 4.000 επίσημα μέλη -σύμφωνα με δηλώσεις τους- και το αίτημα τους για κατασκευή τεμένους στην Καλλιθέα κατατέθηκε στο εχθεσινό δημοτικό συμβούλιο κατά την συζήτηση.... για την εμπρηστική επίθεση στο άτυπο τζαμί που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην συμβολή των οδών Σπάρτης και Σοφοκλέους. 


Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Μαϊου. Η φωτιά στο ισόγειο αυτοσχέδιο τζαμί από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές αποδίδεται σε εμπρησμό τον οποίο προκάλεσαν άγνωστοι. Νεαρός μουσουλμάνος ο οποίος διαμένει απέναντι, ο οποίος έτυχε να είναι ξύπνιος εκείνη την ώρα, είδε τη φωτιά, ειδοποίησε έγκαιρα την πυροσβεστική κι έτσι η φωτιά έσβησε γρήγορα πριν επεκταθεί στα στην υπόλοιπη πολυκατοικία.
Οι άγνωστοι που προκάλεσαν τον εμπρησμό φέρονται ότι μετά την επίθεση χάραξαν στην είσοδο του τζαμιού ναζιστικά σύμβολα.

Για το περιστατικό, την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το δημαρχείο Καλλιθέας στην οποία συμμετείχαν πολλοί μετανάστες και συλλογικότητες της Αριστεράς, όπως το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, η Πρωτοβουλία Πολιτών Καλλιθέας, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας όπως και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση.

Να σημειωθεί ότι στην Καλλιθέα λειτουργούν τέσσερα ανεπίσημα τζαμιά προκειμένου να ασκούν τα λατρευτικά τους Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Αιγύπτιοι και Σύριοι οι οποίοι ζουν στην Καλλιθέα.

Με την ευκαιρία της συζήτησης για το περιστατικό, ανάλογο του οποίου δεν έχει σημειωθεί στην Καλλιθέα ποτέ στο παρελθόν, ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας των Αιγυπτίων στην Καλλιθέας, Μακντί Ελμπιλεκτάρ, ζήτησε την κατασκευή νέου τεμένους με έξοδα του δήμου Καλλιθέας. Προτείνοντας μάλιστα το έργο να ανατεθεί σε τεχνικό προσωπικό αλλά και εργολάβο μεταξύ των μελών της μουσουλμανικής κοινότητας στην Καλλιθέα.

ΠΗΓH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου