Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τούρκοι πάτησαν στο Αγαθονήσι - Νέα Ίμια σε εξέλιξη με χορηγό επικοινωνίας την Hurriyet

nea-imiaΤο είπε και το έκανε ο πρόεδρος του πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Ναμίκ κεμάλ Ζεϊμπέκ. Συνοδευόμενος από υποψηφίους βουλευτές του κόμματος του και την κάμερα της HURRIET επιβιβάσθηκαν σε μια βάρκα (για ευνόητους λόγους...) επιχειρώντας να φέρουν εις πέρα αποστολή τύπου Ίμια.
Προ ημερών ο Ζεϊμπέκ, σε προεκλογική του ομιλία αφού κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι αντί να αναδείξει ως μείζον θέμα στην ελληνοτουρική ατζέντα τα θέματα με το Φαρμακονήσι και το Αθαγονήσι κι ότι κλείνει τα μάτια στην επεκτατική πολιτική της Ελλάδος, επικαλέστηκε βρετανικούς χάρτες σύμφωνα με τους οποίος Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι βρίσκονται υπό παράνομη ελληνική κατοχή.


Μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν στα νησιά αυτά παράνομα, παραβιάζοντας τα τουρκικά σύνορα πατώντας σε τουρκικά εδάφη...
Και υποσχέθηκε ότι για να σώσει τα νησιά από την παράνομη ελληνική κατοχή θα μεταβεί ο ίδιος εκεί χωρίς βίζα και χωρίς διαβατήριο.

nea-imia2Η βάρκα των Τούρκων κατευθύνθηκε προς το Αγαθονήσι και αφού πλησίασε στο νησί σε απόσταση ελάχιστων μέτρων, οι επιβαίνοντες επιχείρησαν να αποβιβαστούν.

Σύμφωνα με την HURRIET οι Έλληνες στρατιώτες που φρουρούν τον νησί τους ζήτησαν να απομακρυνθούν και αν επιθυμούν να επισκεφθούν το Αγαθονήσι να μεταβούν στην Σάμο να περάσουν πρώτα από έλεγχο διαβατηρίων.

Οι Τούρκοι απομακρύνθηκαν και επέστρεψαν στην Τουρκία.

Μάνος Μεϊμαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου