Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

ΜΚΟ "Αιγαίου Πολιτεία" και η σχέση Γ.Παπανδρέου με Κεμάλ Ντερβίς

Mερικά πράγματα στην πολιτική μοιάζουν ανεξήγητα, αλλά πίσω από το παραβάν, για όλα υπάρχουν εξηγήσεις: Για όσους δεν γνωρίζουν την στενή σχέση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο οικονομολόγο Κεμάλ Νερβίς, η αμερικανική εφημερίδα The New York Times φροντίζει να την αποκαλύψει αναφέροντας ότι ο εν λόγω Τούρκος "έχει στενές σχέσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, του οποίου αποτελεί ένα είδος σύμβουλο"!

"Είναι γνωστό ότι πρόκειται για διαπρεπή οικονομολόγο, «αρχιτέκτονα» της διάσωσης της Τουρκίας όταν βρέθηκε σχεδόν στην ίδια δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Ο Ντερβίς φέρεται να έχει συχνές τηλεφωνικές επαφές με τον Γιώργο Παπανδρέου με τον οποίο συζητούν το ζήτημα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας" γράφει η εφημερίδα.


Ο εν λόγω οικονομολόγος αποτέλεσε τις τελευταίες ημέρες ένα από τα υποψήφια υποψήφιο για πρόεδροε του ΔΝΤ, αλλά η υποψηφιότητά του εξαερώθηκε όταν οι NYTimes αποκάλυψαν ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) είχε συνάψει σχέση με υφιστάμενή του, η οποία μάλιστα σήμερα εργάζεται στο IMF…

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κεμάλ Ντερβίς φέρεται να Η «εξουδετέρωση» της υποψηφιότητας του Κεμάλ Ντερβίς για την ηγεσία του IMF, συνδυάζεται στον διεθνή Τύπο με την εμφάνιση της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, ως αδιαφιλονίκητου φαβορί να διαδεχτεί τον Ντομινίκ Στρος Καν στο IMF.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Κεμάλ Ντερβίς που εργάζεται στο ίδρυμα Brookings, προχώρησε σε δήλωση που αναφέρει ότι δεν είναι ούτε θέλει να είναι μελλοντικά υποψήφιος για το ΔΝΤ γιατί έχει πολύ δουλιεά στο Broοkings.

Μάλιστα η εν λόγω συνεργασία έχει αποτυπωθεί και στην ενθάρρυνση προσπαθειών ελληνοτουρκικής προσέγγισης, όπως μια ΜΚΟ με τίτλο "Αιγαίου Πολιτεία" (!) η οποία έχει διοργανώσει δύο "επιστημονικά συμπόσια για την ανάπτυξη νέων προοπτικών πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας των δύο χωρών και την ανάπτυξη της Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας". Ένα από αυτά με τίτλο «Η Πολιτισμική και Τουριστική Συνεργασία Ελλάδος-Τουρκίας στο πλαίσιο του Πολιτισμού της Αλληλεγγύης», διοργάνωσε η «Αιγαίου Πολιτεία» στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 2010, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Και μόνο ο τίτλος της ΜΚΟ, νομίζουμε ότι τα λέει όλα: "Αιγαίου Πολιτεία"...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου