Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που οι Τούρκοι στήνουν ένα νέο παιγχνίδι διεκδίκησης νησιών του Αιγαίου παρουσιάζοντας χάρτες με το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι να είναι υπό την κατοχή τους, έρχεται ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα.
Με επιστολή προς τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών Δ. Δρούτσα κατηγορεί αυτόν και τον πρωθυπουργό ότι... "επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεριστικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο".
Αυτό είχε....
ως αποτέλεσμα "η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδηνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων".
Όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης με την επιστολή του στέλνει το μήνυμα σε όλους ανεξαιρέτως, ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου εξωτερικών διαλύεται " όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής " μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης της κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων". 
Η πιο χαρακτηριστική του......... ατάκα:  " Γιατί να έχουμε πρεσβείες στο Περού ή στη Χιλή από τη στιγμή που επιλέξαμε να ανήκουμε στο άρμα της νεοοθωμανικής αυτοκρατορίας;"
eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου