Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μ. Θεοδωράκης: Υπέβαλε διάβημα κατά του μνημονίου στον Παπούλια

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συνοδευόμενος από τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη, επισκέφτηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να υποβάλουν διάβημα κατά του μνημονίου και να συζητήσουν την πρότασή τους για έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση.

«Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι συνταγματικά άκυρα, καθώς δεν υπογράφηκαν από τα τρία πέμπτα της Βουλής, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά μόνον από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου», ανέφερε σε δήλωση του κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο ο Μίκης Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του Κινήματος «Σπίθα», και πρόσθεσε:

«Με την απαράδεκτη παραδοχή του κ. Παπανδρέου παραχωρήσαμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Είχαμε πει ότι εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χάος. Φτάσαμε στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Γι αυτό η κυβέρνηση ψάχνει να βρει στηρίγματα στη συναίνεση και η Ευρώπη σχεδόν εκβιαστικά λέει ότι πρέπει να γίνει εθνική ενότητα.


Πώς να γίνει, όμως, αυτό όταν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν ούτε το 40%».

Ο κ. Κασιμάτης από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτα άλλο, παρά μόνον ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου