Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Αύριο η δίκη για το Indymedia


indymediaΣτις 19 Μαίου 2011 δικάζεται στο Στ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το εκλεγμένο Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της περιόδου 2006-2010 ( Κ. Μουτζούρης, πρ. Πρύτανης, Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, πρ. Αντιπρυτάνεις) για " παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος" λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας της διαδικτυακής διεύθυνσης Indymedia Athens σε server του Ιδρύματος
.
Πρόκειται για αυταπάγγελτη διαδικασία, που εκκινήθη από την εισαγγελία. Είναι γνωστός επί τόσα χρόνια ο ρόλος του indymedia, το οποίο μέσα από το άσυλο διασφαλίζει μια ασύδοτη πολιτική όχι μόνο συντονισμού των κύκλων των αντιεξουσιαστών, αλλά και στοχοποίησης ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

Ήδη, οι κύκλοι της αριστεράς έχουν κινητοποιηθεί, προκειμένου στο όνομα της "ελευθερίας του λόγου" να προστατέψουν τους πρυτάνεις του πολυτεχνείου, το οποίο προσφέρει άσυλο, στους ίδιους αυτούς που προσπαθούν να φιμώσουν κάθε έναν που διαφωνεί μαζί τους. Δημοσιογράφοι, Πανεπιστημιακοί σε συνδυασμό με βουλευτές της Αριστεράς που καταθέτουν επερωτήσεις στην Βουλή. Όλο το γνωστό κύκλωμα του αριστερισμού, το οποίο αγωνίζεται για να διατηρήσει την ιδεολογική επικυριαρχία του πάνω στην ελληνική κοινωνία.


Είναι σαφές ότι η καταδίκη των πρυτάνεων - αν έλθει - θα στείλει ένα μήνυμα στους κυρίους της αριστεράς ότι καιρός είναι πια να μαζευτούν, ιδιαίτερα τώρα που η λαϊκή αγανάκτηση έχει φουντώσει. Αν πάλι δεν καταδικαστούν, το ότι οδηγούνται στο δικαστήριο είναι και αυτό μία πρόοδος από μόνο του.
Για να πούμε όμως την αλήθεια, κατά πάσα πιθανότητα αυτό το δικαστήριο δεν θα γίνει αύριο, καθώς στο πινάκιο των υποθέσεων έχει τον τελευταίο αριθμό. Είναι λοιπόν εντελώς απίθανο να πραγματοποιηθεί η δίκη. Μα πόσο τυχαίο είναι αυτό;

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου