Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά σε…νέες περιπέτειες!


     Αυτή τη φορά σε…εγχώρια εκδήλωση, παρέα με τον Πρόξενο, τον ψευτομουφτή Κομοτηνής και άλλους τουρκόφρονες, ενώ προέβη και σε δηλώσεις περί «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»…     
     Ο λόγος για μία θρησκευτική τελετή μεβλήτ, που (όπως μας ενημερώνει η «Μπιρλίκ» της 26ης Απριλίου) οργάνωσε ένας από τους πάμπολλους προξενοτουρκοσυλλόγους που δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή μας, κηρύσσοντας τουρκισμό, κεμαλισμό, εσχάτως δε και νεοοθωμανικά ιδεώδη, ο «Μειονοτικός-Μορφωτικός-Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος» της περιοχής Χάρμανλικ στην Κομοτηνή. Στην τελετή μετείχαν φυσικά ο πρόξενος της Tουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της «Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο ψευτομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός του Φεχίμ Αχμέτ, μια πλειάδα ακόμη μουφτήδων που ήρθαν από την Τουρκία (φαίνεται πώς τους εισάγουμε κιόλας πλέον), όπως οι μουφτήδες της Αδριανούπολης, της Κεσσάνης, του Ουζούνκιοπρου, της Χάβζας κι άλλοι 80 ιμάμηδες από την περιοχή της Αδριανούπολης.
Ήταν όμως εκεί κι ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά, μαζί με τον πρόεδρο του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τη δημ. σύμβουλο Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, τον πρόεδρο των αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν και πολλούς ακόμη – επίσημους και μη – τουρκόφρονες της περιοχής μας.
     Στην εκδήλωση είχαμε ασφαλώς ύμνους και ποιήματα (στο γνωστό πλέον…ύφος) από μαθητές των μαθημάτων Κορανίου, ενώ φυσικά είχαμε και τις γνωστές προκλητικές δηλώσεις από κάποιους, όπως ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς που στον χαιρετισμό του συνεχάρη μεταξύ άλλων τον σύλλογο του Χάρμανλικ «εξ ονόματος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης» και κυρίως βέβαια ο πρόξενος Σάρνιτς, που εξετράπη στο σύνηθες εθνικιστικό του κήρυγμα περί τουρκισμού, κεμαλισμού και…Τσανάκκαλε, λέγοντας: «Ξέρετε ότι δύο μέρες πριν γιορτάστηκε στην Τουρκία η 23η Απριλίου. Ο Ατατούρκ αφιέρωσε αυτή τη μέρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Αυτή η εκδήλωση κατά τη γνώμη μου έχει και μια ακόμη σημασία…Όπως ξέρετε είναι μια εβδομάδα που γιορτάζεται και ο μεγάλος άθλος του Τσανάκκαλε. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται στο Τσανάκκαλε μεγάλες εκδηλώσεις. Το Τσανακαλε είναι ένα γεγονός σημαντικό για την ανθρωπότητα. Ο αντίκτυπος του υπάρχει και εδώ. Υπό αυτή την έννοια τα χάτιμ και τα μεβλήτ, που οργανώνονται σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, είναι σημαντικές εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν τις πολιτιστικές και πνευματικές αξίες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Στο ίδιο μοτίβο ωστόσο και ο… μουσαφίρης μουφτής Αδριανούπολης, που είπε ότι «ο Απρίλιος είναι ένας μήνας που οι παππούδες μας και οι παππούδες σας έζησαν σημαντικές μέρες για την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας και για το Τσανάκκαλε» (για τη μετάφραση όλων των δηλώσεων βλ. το αδελφό ιστολόγιο http://tourkikanea.gr).
     Ανάμεσα σ’ αυτούς όμως δηλώσεις έκανε κι ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά, που είπε «Σήμερα ζούμε μια πραγματικά ιστορική μέρα. Εγώ επιθυμώ…να σας ανακοινώσω πως πήραμε το ΟΚ για το σχέδιο για το σχολείο του Μάστανλη. Εύχομαι να βγει επωφελές για όλη μας τη μειονότητα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες. Εγώ εξ ονόματος του δήμου Κομοτηνής ευχαριστώ ιδιαίτερα αυτόν τον ωραίο σύλλογο, καθώς και τους ωραίους δασκάλους, πατέρες, μανάδες και παππούδες που ανέθρεψαν αυτά τα παιδιά μας. Η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα συνεχίσει να υπάρχει εδώ».
     Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Έναν πρόξενο να εξυμνεί πάλι τον Κεμάλ και το Τσανάκκαλε. Τούρκους πολίτες να εξυμνούνε επίσης το Τσανάκκαλε (και φυσικά τον συμβολισμό του ως μνημείο του τουρκικού εθνικισμού) μέσα στην Κομοτηνή. Φυσικά ακόμη ένα τουρκοσύλλογο που τον στηρίζει (και όχι μόνο…ηθικά, ε;) το Προξενείο. Τραγούδια και ποιήματα τουρκοεθνικισμού από μικρά παιδιά. Και μέσα σε όλα αυτά και τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής, κολλητά με τον πρόξενο, τον ψευτομουφτή και όλα τα υπόλοιπα μπυμπούκια της σφηκοφωλιάς, να κάνει λόγο για «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης». Ωραία εικόνα, ε; Το γεγονός συνέβη λίγες μόλις μέρες πριν ο Ριτβάν Μολλά Ισά βρεθεί στις αρχαιρεσίες του BTTDD στην Τουρκία, εκπροσωπώντας τον…εαυτό του (όπως μας δήλωσε πρόσφατα ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης). Επειδή ωστόσο στο Χάρμανλικ σίγουρα δεν εκπροσωπούσε τον εαυτό του, αλλά τον δήμαρχο, και επειδή επίσης ειλικρινά δεν πιστεύουμε ότι ο τελευταίος του έχει δώσει το…ελεύθερο να κάνει εδώ κι εκεί ανέξοδες και προκλητικές δηλώσεις περί «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», μήπως πρέπει να του μαζέψει λίγο τα λουριά; Αν μη τι άλλο δηλαδή…

proxeneio-stop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου