Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Παυλόπουλος ο ... φιλόσοφος!

Η "δουλειά" του Προκόπη Παυλόπουλου ως ... υπουργού εσωτερικών στην χώρα μας, κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, έχει καταδικαστεί στην συλλογική μνήμη των Ελλήνων. Κυρίως για δύο αιτίες. Κατ' αρχήν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, με την "αμυνόμενη αστυνομία". Και κατά δεύτερο λόγο για την στάση του έναντι των μεταναστών. 

Εκφράσεις όπως αυτή που ήθελε τους μετανάστες να γονιμοποιούν την ελληνική κοινωνία, αλλά και το ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε, είναι αν μή τι άλλο προκλητικές για τον λαό της Ελλάδος που σημέρα υποφέρει τα πάνδεινα από τις ορδές των λαθρομεταναστών.
Φαίνεται όμως ότι η απαξίωση του κ. Παυλόπουλου δεν είναι κτήμα πλέον μόνο των Ελλήνων, αλλά ... διεθνές κεκτημένο. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε σε σχετική συνέντευξη που έδωσε στην "Καθημερινή" η άποψη του Ελληνοαμερικανού Προέδρου του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής των ΗΠΑ Δημήτρη Παπαδημητρίου για τον πρώην υπουργό: "Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σταδιακά, και μάλιστα επί Ν. Δ., μιας συντηρητικής κυβέρνησης που θα περίμενε κανείς να είναι πολύ αυστηρή. Βεβαίως, ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παυλόπουλος, ήταν περισσότερο «φιλόσοφος» και προσπαθούσε να δει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος που, όμως, αποδείχθηκε τεράστιο και εξελίχθηκε ταχύτατα." Τον λέει ... φιλόσοφο για να μην τον πεί κάτι χειρότερο και πολύ πιο κοινό στην νεοελληνική κοινωνία. Μπορεί όμως κανείς να πει ότι δεν έχει δίκιο;
Στην συνέντευξή του, ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα, όπως παραδείγματος χάριν το ότι η Ελλάδα ούτε και σήμερα δεν ελέγχει τα σύνορά της, αλλά και το ότι οι πιο light νομοθεσίες, θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους μετανάστες, ενώ εμφανίζεται και ιδιαίτερα επιφυλακτικός έναντι των δυνατοτήτων της Frontex.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου