Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΞΕΦΡΕΝΗ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μεροκάματο-εφιάλτης για οδηγό ταξί - ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ 2 ΡΟΜΑ

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται ένας οδηγός ταξί,
μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από δύο Ρομά.

...Το περιστατικό σημειώθηκε χθες απόγευμα, όταν ο ταξιτζής πήρε «κούρσα»
τους δύο νεαρούς, προκειμένου να τους μεταφέρει στον καταυλισμό των Ρομά
στο Ριγανόκαμπο.

Λίγα μέτρα όμως πριν τον καταυλισμό του είπαν να σταματήσει και με την
απειλή μαχαιριού του ζήτησαν τις εισπράξεις της ημέρας.

Στην προσπάθειά του να αντιδράσει, τον χτύπησαν, άρπαξαν περίπου 400
ευρώ και διέφυγαν
. (
πηγή)
--------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΠΩΝ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ


Έντρομη ήταν μία γυναίκα, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε σήμερα τα ξημερώματα, στα Πατήσια.

Το περιστατικό συνέβη στις 02:30 π.μ., όταν δύο άγνωστοι της επιτέθηκαν την ώρα που βρισκόταν στην οδό Αχαρνών 419, και με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να της αποσπάσουν την τσάντα που περιείχε άγνωστο χρηματικό ποσό.

Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες. (
πηγή)
---------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Απόδραση για... Όσκαρ από το γραφείο του 22ου ανακριτή, που βρίσκεται στο κτίριο 9 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Κρατούμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού, 28 ετών, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος απολογείτο για νέο αδίκημα, πάτησε πάνω στο γραφείο του ανακριτή, βγήκε... κύριος από το παράθυρο και εξαφανίστηκε στο δασάκι που βρίσκεται δίπλα στα δικαστήρια. Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 10:30.

Όπως φέρεται να δήλωσε ο ίδιος ο ανακριτής, είχε αφήσει το παράθυρο του γραφείου του ανοικτό, γιατί ζεσταινόταν!

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του κρατουμένου και ποιον βαρύνουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής,λόγω της μυστικότητας της ανάκρισης μέσα στο γραφείο του ανακριτή δεν είχαν εισέλθει οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον κρατούμενο, οι οποίοι και ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για το περιστατικό.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας, δεν έχει εντοπιστεί κανένα ίχνος του δραπέτη. (
πηγή)
----------------------------
Ένας 44χρονος Αλβανός, κάτοικος Λεχαινών Ηλείας, έδεσε χθες τον 12χρονο γιο του με αλυσίδα από τον λαιμό -λες και ήταν σκύλος- στη βάση του καλοριφέρ, προκειμένου να μην του φύγει όσο θα έλειπε, επειδή, όπως ο ίδιος λέει, το παιδί είναι πολύ ζωηρό! Του είπε ότι θα επιστρέψει να τον λύσει σε 2 ώρες, καθώς είχε να κάνει κάποιες δουλειές.

Στο μεταξύ, το παιδί λύθηκε από την βάση του καλοριφέρ και βγήκε στον δρόμο με την αλυσίδα στον λαιμό. Πήγε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων και ζήτησε να του κόψουν την αλυσίδα για να πάει να παίξει. Οι άνθρωποι που αντίκρισαν αυτό το θέαμα, αφού έκοψαν την αλυσίδα, πήγαν με το παιδί στην Αστυνομία, κατήγγειλαν το γεγονός και ο πα-τέρας του 44χρονου συνελήφθη!

http://anatolikiattikinews.blogspot.com/
(πηγή)
----------------------------------------------------------
"Επειδή και εγώ υπήρξα θύμα ΄πορτοφολάδων στο Μετρό κάθησα και παρακολούθησα πως γίνεται.

Είναι τόσο απλό και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάνει την ίδια παρακολούθηση και η Αστυνομία.Λοιπόν για να προφυλαχθεί ο κόσμος και να ενεργήσει η Αστυνομία, το κόλπο γίνεται ως εξής:

Τις ώρες που η κίνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη,ομάδες αλλοδαπών αποτελούμενες από 2-3 άτομα που κάνουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αναλαμβάνουν δράση κυρίως αλλά όχι μόνο στον σταθμό του Ευαγγελισμού προς Σύνταγμα και ιδιαίτερα στο συρμό που έρχεται από αεροδρόμιο και έχει συνοστισμό.

Διαλέγουν λοιπόν συρμό πού έχει πολύ κόσμο και μπαίνουν τελευταίοι σπρώχνοντας. Στο σπρώξιμο απάνω σού έχουν πάρει πορτοφόλι ή χρήματα από την τσέπη.Τα χρήματα ή το πορτοφόλι δεν τα έχει ποτέ αυτός που τα πήρε,αλλά τα έχει ήδη πασάρει στον συνεργάτη του.

Προσοχή λοιπόν στούς αλλοδαπούς που μπαίνουν τελευταίοι σπρώχνοντας.

Όπως παρακολούθησα εγώ μπορεί να παρακολουθήσει και η Αστυνομία στον σταθμό του Ευαγγελισμό προς Σύνταγμα και προσποιούμενοι το θύμα να τους συλλάβουν ευκολότατα. Είναι κρίμα να παίρνουν τον κόπο των συνανθρώπων μας κάποια ρεμάλια που δεν θα έπρεπε καν να είναι στην χώρα μας.

Έχω δει γριούλες να κλαίνε και Τουρίστες να ουρλιάζουν. Κάνετε κάτι. Είναι τόσο εύκολο για την Αστυνομία."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
troktiko
----------------------------------------------------------
Προσοχή-- Η χρυσή αλυσίδα...τραβάει τους αλλοδαπούς ληστές

Πέντε επιθέσεις μέσα σε δέκα μέρες στο κέντρο της Αθήνας εναντίον γυναικών που φορούσαν χρυσή αλυσίδα στο λαιμό.

Τελευταίο θύμα σήμερα το πρωί μια 38χρονη στη συμβολή των οδών Δραγατσανίου και Σταδίου στην Ακρόπολη. Ο ληστής της επιτέθηκε και της άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα από το λαιμό.

Σχεδόν καθημερινά σημειώνονται παρόμοια περιστατικά. Οι δράστες χτυπούν σε δρόμους με αυξημένη κίνηση για να μπορούν να εξαφανιστούν μέσα στο πλήθος.

21/05

Μια 57χρονη γυναίκα στάθηκε στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Αμαλίας περιμένοντας να ανάψει το πράσινο.

Ξαφνικά ένιωσε ένα χέρι στο λαιμό της. Ένας νεαρός αλλοδαπός μόλις 15 ετών της άρπαξε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, την τράβηξε με δύναμη, την έκοψε και άρχισε να τρέχει...

Για κακή τύχη του νεαρού στο σημείο υπήρχε περιπολικό με αποτέλεσμα να συλληφθεί μερικά μέτρα πιο κάτω.

26/05

Στο στόχαστρο μπήκε μια γυναίκα στις έξι τα χαράματα στην οδό Αντωνιάδου στην Κυψέλη.

Ο άγνωστος την πλησίασε από πίσω. Την άρπαξε από το χέρι και προσπάθησε να κόψει τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό.

Η γυναίκα αντέδρασε. Κάλεσε σε βοήθεια και ευτυχώς οι περαστικοί έσπευσαν να τη βοηθήσουν .

Ο νεαρός ληστής πανικοβλήθηκε, άφησε την προσπάθεια στη μέση και έφυγε τρέχοντας.

26/05

Στην οδό Αγησιλάου κοντά στην Ομόνοια λίγο μετά τις έξι το πρωί. Μια εργαζόμενη που μόλις είχε κατέβει από το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά της ένιωσε ένα σπρώξιμο, έχασε την ισορροπία της και αμέσως ένα χέρι της άρπαξε από το λαιμό τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε.

Δράστες δυο 15χρονα παιδιά από την Παλαιστίνη που δεν πρόλαβαν όμως να κάνουν παρά μερικά μόνο μέτρα. Στην περιοχή περιπολούσαν αστυνομικοί που κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

29/05

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 09.15 το πρωί στη συμβολή των οδών Ικτίνου και Σωκράτους, στην Αθήνα. Ο 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλγερίας, επιτέθηκε σε γυναίκα που περπατούσε και άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, τραυματίζοντάς την ελαφρά. (
πηγή)
--------------------------------------------------------------------
Έπιασαν τουριστικό λεωφορείo με λαθρομετανάστες

Συνήθως έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τις ταλαιπωρίες των λαθρομεταναστών που μεταφέρονται σε πορτμπαγκάζ, σε φουσκωτές βάρκες και σε κρύπτες σε φορτηγά όμως υπάρχουν και
ΛΑΘΡΟμετανάστες με τουριστικό λεωφορείο.

Συγκεκριμένα τουριστικό λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιήθηκε από 34 Σομαλούς λαθρομετανάστες προκειμένου να φθάσουν στη Γαλλία, μέσω Ιταλίας.

Επικεφαλής των λαθρομεταναστών ήταν Βέλγος υπήκοος, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου ήταν και ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου. Όλοι οι Σομαλοί ήταν εφοδιασμένοι με πλαστά διαβατήρια και εκτός των Σομαλών, επέβαιναν σε αυτό και άλλοι 6 επιβάτες.

218 Αλβανοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο στην Ήπειρο και μέσω Κακαβιάς, απελάθηκαν στη χώρα τους.(
πηγή)
-----------------------------------------------------------------------------
Σύλληψη αλλοδαπών διαρρηκτών στους Γαργαλιάνους

Συνελήφθηκαν χθες από αστυνομικούς του τμήματος Γαργαλιάνων ένας 25χρονος και δυο 22χρονοι αλλοδαποί, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι που διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά ρολόγια, ασημικά, κινητά τηλέφωνα, DVD και διάφορα άλλα αντικείμενα προερχόμενα από κλοπές που είχαν διαπράξει.

Μέρος των κλοπιμαίων κυρίως τα χρυσαφικά είχαν αφαιρεθεί από το σπίτι 50χρονου κατοίκου της περιοχής το προηγούμενο βράδυ όπου αναγνωρίστηκαν και του αποδόθηκαν.
(
πηγή)
--------------------------------------------------------------
Βούλγαρος χτύπησε το παιδί του και το παράτησε στο πεζοδρόμιο

Συνελήφθη 27χρονος Βούλγαρος, καθώς όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προξένησε σωματικές βλάβες στο μόλις ενός έτους παιδί του και κατόπιν το εγκατέλειψε σε πεζοδρόμιο στην περιοχή της Σούδας, με συνέπεια το βρέφος να εκτεθεί σε άμεσο κίνδυνο.

Ο 27χρονος αλλοδαπός έχει κατ' επανάληψη απασχολήσει τις Αρχές, δημιουργώντας φασαρίες, ύστερα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Ήδη, για το θέμα έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ενώ δραστηριοποιούνται και οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σούδας.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας.

το είδαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου