Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Γυναίκα-«αράχνη» από την Αλβανία-σκότωσε και στη συνέχεια τον «εντοίχισε» κάτω από την ντουζιέρα σπιτιού 43χρονο Έλληνα επιχειρηματία

Τον σκότωσε και στη συνέχεια τον «εντοίχισε» κάτω από την ντουζιέρα σπιτιού στο Διακοφτό Αχαΐας. Η γυναίκα-«αράχνη» από την Αλβανία διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 43χρονο επιχειρηματία από την Αθήνα, ενώ αργότερα προέκυψαν οικονομικές διαφορές ανάμεσά τους.



Η εξαφάνισή του δηλώθηκε από συγγενείς και φίλους στις 23 Μαΐου 2009, έγινε θέμα της τηλεοπτικής εκπομπής αναζήτησης της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, από την οποία προέκυψε σημαντική μαρτυρία ενός άνδρα από την Αλβανία που είχε δει το αυτοκίνητο με το οποίο κινούταν ο 43χρονος επιχειρηματίας την ημέρα της εξαφάνισης, στο Αίγιο, ενώ άλλος μάρτυρας είχε παρατηρήσει τις οικοδομικές εργασίες που είχε κάνει η γυναίκα-«αράχνη» στο μπάνιο του σπιτιού που είχε νοικιάσει.



«Έφυγε το Πάσχα»

Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία είχε εντοπιστεί τον περασμένο Φεβρουάριο σταθμευμένο έξω από τα δικαστήρια Αιγίου. Η γυναίκα που προς το παρόν είναι ύποπτη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ξενοίκιασε το σπίτι το περασμένο Πάσχα και φαίνεται πως έχει διαφύγει στη χώρα της.



Αν και οι αστυνομικές αρχές αναμένουν και την πιστοποίηση των εξετάσεων DNA για την επιβεβαίωση πως ο σκελετός του άνδρα που βρέθηκε κάτω από τα πλακάκια της ντουζιέρας ανήκει στον 43χρονο επιχειρηματία, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιοι πως πρόκειται για εκείνον αφού ο νεκρός φορά μπλουζάκι και σορτσάκι τύπου και χρώματος σαν εκείνα που φορούσε ο 43χρονος όταν εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η γυναίκα από την Αλβανία, σκότωσε, πιθανόν με την βοήθεια συνεργού, τον άτυχο επιχειρηματία και στην συνέχεια τον «εξαφάνισε» πακτώνοντάς τον κάτω από την ντουζιέρα του μπάνιου, ενώ όταν είδε τις τηλεοπτικές αναζητήσεις της οικογένειας και τον εντοπισμό του οχήματος στο Αίγιο αποφάσισε να διαφύγει. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να δολοφονήθηκε αλλού και να κρύφτηκε αλλού το σώμα του και όταν οι έρευνες προχωρούσαν η γυναίκα και ο συνεργός της να αποφάσισαν την μετακίνησή του και το θάψιμό του κάτω από τη ντουζιέρα.

«Τώρα έμενε οικογένεια»

Ισχυρό σοκ εκτός από την οικογένεια του επιχειρηματία, υπέστησαν και τα μέλη της οικογένειας που είχαν νοικιάσει το συγκεκριμένο σπίτι τους τελευταίους τρεις μήνες, όταν προχθές αστυνομικοί και εισαγγελέας τους χτύπησαν την πόρτα και τους ενημέρωσαν πως πρέπει να σκάψουν κάτω από την ντουζιέρα που έκαναν μπάνιο καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως εκεί είναι θαμμένος ένας άνδρας.

Όταν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν τα μέλη της οικογένειας πανικοβλήθηκαν και μόνο με την ιδέα πως τόσο καιρό έκαναν μπάνιο πάνω από το πτώμα ενός άνδρα.  Η έρευνα ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, από Αστυνομικούς σε μονοκατοικία που βρίσκεται στο Δήμο Διακοπτού Αχαΐας, με σκοπό τον εντοπισμό του 43χρονου επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι η προηγούμενη ενοικιάστρια είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα προβεί σε κάποιες οικοδομικές εργασίες στη ντουζιέρα γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα στον αγωγό λυμάτων, αλλά έφυγε όταν αυτές ολοκληρώθηκαν. Με αυτό το στοιχείο, οι αστυνομικοί έκριναν πως θα έπρεπε να σκάψουν το δάπεδο της ντουζιέρας στο υπόγειο του σπιτιού. Στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας αποκαλύφθηκε το μακάβριο εύρημα. Εντόπισαν το σώμα άνδρα σε αποσύνθεση.

Το σώμα είχε ταφεί στην προυπάρχουσα μπανιέρα και καλυφθεί με αδρανή υλικά και τσιμέντο πάχους 10 εκατοστών που είχε καλυφθεί με πλακάκια και είχε μετατραπεί σε ντουζιέρα. Ο Ιατροδικαστής Πατρών μετά την πρώτη εξέταση, το πτώμα μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία προκειμένου διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου και ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του με τη μέθοδο DNA . Εκτιμάται σαφώς ότι πρόκειται περί εγκληματικής ενέργειας που συνέβη πριν από έναν χρόνο όταν στο σπίτι έμενε η γυναίκα-«αράχνη» από την Αλβανία. Η προανάκριση συνεχίζεται προς εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος και τον εντοπισμό των δραστών.




Χρονικό εξαφάνισης
Στις 23 Μαΐου 2009, ο επιχειρηματίας που καταγόταν από τη Ζάκυνθο και διατηρούσε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο νησί, με το αυτοκίνητο ενός φίλου του εμπόρου αυτοκινήτου, κινείται στην περιοχή της Βούλας, έως ότου χάνονται τα ίχνη του. Δεν υπήρξαν επικοινωνίες, ούτε εμφανίσεις σε μέρη που σύχναζε.

Συγγενείς και φίλοι ανησυχούν δηλώνουν την εξαφάνισή του στις αστυνομικές αρχές και απευθύνονται στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Από την πορεία των αστυνομικών ερευνών και της τηλεοπτικής αναζήτησης, τα στοιχεία οδηγούσαν προς την χθεσινή κακή κατάληξη όχι όμως και με αυτές τις ανατριχιαστικές διαστάσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις ήθελαν τον 43χρονο επιχειρηματία να έχει παγιδευτεί σε προσχηματικό ραντεβού, το οποίο αφορούσε δίκη που είχε με γυναίκα και την έντονη αντιδικία τους με αφορμή τις οικονομικές διαφορές.

Η τελευταία κλήση που έγινε στο κινητό του τηλέφωνο φαίνεται πως βοήθησε σημαντικά τις αστυνομικές αρχές αφού προσδιόρισε σημείο ερευνών το Διακοπτό Αχαΐας. Αργότερα τηλεθεατής εντόπισε το αυτοκίνητο του επιχειρηματία έξω από τα δικαστήρια Αιγίου. Η τοπικές αστυνομικές αρχές ερεύνησαν τότε την ευρύτερη περιοχή χωρίς αποτέλεσμα. Άλλος τηλεθεατής έδωσε τη σημαντικότερη πληροφορία, που φαίνεται να αφορούσε τις οικοδομικές εργασίες της γυναίκας-«αράχνη» και την διαφυγή της με την ολοκλήρωσή τους, όπως και το γεγονός ότι είχε δει στην συγκεκριμένη κατοικία το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

newsit

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου