Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σε εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδος προβαίνουν τα Τίρανα



Η κυβέρνηση της Αλβανία προβαίνει σε μία εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος, δίνοντας την άδεια σε μοίρα του τουρκικού στόλου να πραγματοποιήσει ανθυποβρυχιακή άσκηση στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους, εξορμώντας από την επικράτεια της Αλβανίας, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει ενώπιον του ΝΑΤΟ αδυναμία να υπερασπίσει τον εναέριο χώρος της.


Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται εκ μέρους μας ότι η Αλβανία δεν διαθέτει πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα, αεροσκάφη ναυτικών εφαρμογών ή ελικόπτερα με έστω και υποτυπώδεις ανθυποβρυχιακές δυνατότητες, ώστε να αιτιολογήσει μία άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της με τρίτη δύναμη, στο πεδίο του ανθυποβρυχιακού αγώνα.

Είναι απολύτως αναγκαίο και θεμιτό η εξάσκηση των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων σε ασκήσεις έρευνας και διάσωσης (SAR), ένας τομέας στον οποίο η γειτονική χώρα έχει τεράστιες ελλείψεις, αλλά η παραχώρηση της σχετικής άδειας σε μοίρα του τουρκικού στόλου να εξασκείται με πλοία και ελικόπτερα στο κυνηγητό των υποβρυχίων στα δυτικά της Ελλάδος, είναι πρωτάκουστη ενέργεια εκ μέρους των Τιράνων.

Στην άσκηση δυτικά της Κεφαλονιάς, θα λάβουν μέρος τέσσερις τουρκικές φρεγάτες και τα οργανικά τους ελικόπτερα, που θα εξορμήσουν από τη ναυτική βάση του Δυρραχίου της Αλβανίας, όπως και ένα τουρκικό υποβρύχιο που βρίσκονταν στο ναύσταθμο του Τάραντα της Ιταλίας.

Μία τουρκική στρατιωτική δύναμη 1.000 ατόμων περίπου αναμένονταν από τις αρχές Ιουνίου στην Αλβανία. Το ειδικό τουρκικό τάγμα θα φθάσει στην Αλβανία τέλη Ιουνίου, μέσω της θαλάσσιας οδού, στο Δυρράχειο.

Στην ηλεκτρονική σελίδα της Προεδρίας της Αλβανίας υπάρχει αναρτημένο ένα διάταγμα, το 10 282 με ημερομηνία 24 Μαΐου 2010 το οποίο αναφέρεται σε χορήγηση αδειών εισόδου και προσωρινής διαμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας σε μια τουρκική στρατιωτική δύναμη. Το γεγονός επιβεβαιώνεται από το Γραφείο της Προεδρίας της Αλβανίας, το οποίο επικαλείται αλβανικό δημοσίευμα.

Ο συνολικός αριθμός των στρατιωτιών από την Τουρκία αναφέρεται με 1.125, και η Τουρκία έχει το δικαίωμα να έχει 5 (!) συνολικά πλοία στην Αλβανία σε μόνιμη βάση - ολόκληρο στολίσκο.

Υπενθυμίζεται εκ μέρους μας η προ μηνών αναφορά από την πλευρά της αλβανικής κυβέρνησης για μία αμέριστη συνεργασία της Αλβανίας και της Τουρκίας στον αεροπορικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου