Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η Μετανάστευση τροφοδοτεί την φτώχεια και φέρνει υποβάθμιση στα σχολεία

Η μαζική μετανάστευση τροφοδοτεί τη φτώχεια και οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σύμφωνα με δύο ξεχωριστές Βρετανικές εκθέσεις.

Ο πρώην υπουργός των Εργατικών Frank Field, είπε σε μια συνέντευξη στο Radio 4 ότι οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να τίθενται εκτός εργασίας, αν η μετανάστευση παραμείνει στα επίπεδα που βρισκόταν επί κυβέρνησης Εργατικών.
"Εάν αυτή η κυβέρνηση, όπως η προηγούμενη, δώσει έμφαση ότι η εργασία είναι η διέξοδος από τη φτώχεια, δεν μπορεί να συνεχίσει την ίδια μεταναστευτική πολιτική η οποία, σε όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς της, είναι μία πολιτική ‘ανοιχτών θυρών’", δήλωσε ο Field, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον David Cameron.


"Τώρα γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση λέει ότι πρόκειται να ενισχυθεί το μέτωπο αυτό, αλλά τα ποσοστά ακόμα αυτών που έρχονται είναι πέντε φορές παραπάνω από αυτούς που φεύγουν".

Μία ξεχωριστή έκθεση που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Παιδείας αποκάλυψε ότι η αγγλική δεν είναι η πρώτη γλώσσα για περισσότερους από το 43% των μαθητών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Bradford - μια κατάσταση που αντανακλά αυτό που συμβαίνει και σε άλλες πόλεις σε όλη τη Βρετανία.

Τα αριθμητικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν επίσης ότι το 31% των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου στην περιοχή μιλούν αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα, έχουν δικαιολογημένο φόβο ότι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να διατηρήσουν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης και ότι οι αγγλόφωνοι μαθητές μένουν πίσω στην εκπαίδευση αδικαιολόγητα.

Ο πρόεδρος του MigrationWatch, (ενός ανεξάρτητου think tank για θέματα μετανάστευσης και παροχής ασύλου), Sir Andrew Green, είπε: "Αυτή είναι μία σαφής απόδειξη των επιπτώσεων της μετανάστευσης στην κοινωνία μας. Υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη η νέα κυβέρνηση να αναλάβει δράση για το ζήτημα αυτό χωρίς καθυστέρηση".
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Στο παρακάτω βίντεο γίνεται λόγος ότι τουλάχιστον 316 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία έχουν μια μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι η αγγλική, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο κοινοβούλιο.

Η αποίκιση της Βρετανίας από το Τρίτο Κόσμο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Η περιοχή όπου η αγγλική δεν είναι η μητρική γλώσσα του 70% ή και περισσότερο των μαθητών είναι το Μπέρμιγχαμ, με 60 σχολεία, και ακολουθεί το Tower Hamlets στο ανατολικό Λονδίνο (με 43) και το Μπράντφορντ (με 40).


Ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα από το BBC. Ο Frank Field, (στο τέλος), αναρωτιέται: "Πως μπορεί έτσι (χωρίς τη καλή γνώση της Αγγλικής) να επιτευχθεί η ενσωμάτωση;;;;;;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου