Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Μαθητές μεξικάνικης καταγωγής αναποδογυρίζουν την αμερικάνικη σημαία και υψώνουν την μεξικάνικη σε σχολείο των ΗΠΑ

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 27 Μαρτίου 2006 στο Λύκειο Montebello της Καλιφόρνια, όταν οι μαθητές μεξικάνικης καταγωγής, αποχώρησαν από τις αίθουσες των σχολείων της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο σχετικά με την παράνομη μετανάστευση (επί προεδρίας Μπους). Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης το έχουν από το γειτονικό Μεξικό.

Τελικά κάποιος ανώνυμος μαθητής από το El Rancho High School, τιμωρήθηκε.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε όταν περίπου 1.000 μαθητές από το El Rancho και το Whittier Union High school παρέλασαν μέσα από την πόλη Pico Rivera έως το Montebello High.
Οι μαθητές που διαδήλωναν ύψωσαν την μεξικανική σημαία, γύρισαν ανάποδα την σημαία των ΗΠΑ και έκλεψαν τη σημαία της Καλιφόρνια.



Η εικόνα της αναποδογυρισμένης αμερικάνικης σημαίας κάτω από την σημαία του Μεξικού προκάλεσε οργή σε εθνικό επίπεδο.
Το περιστατικό αναφέρθηκε σε αρκετές τοπικές εφημερίδες, πυροδοτώντας μια έντονη διαμάχη σε πολλούς δικτυακούς τόπους, ενώ η ιστορία έγινε ευρέως γνωστή με αποστολή χιλιάδων emails. Ακόμα και σήμερα αποτελεί θέμα συζήτησης ενώ τα emails συνεχίζουν να αποστέλλονται. Το μήνυμα έχει το ακόλουθο κείμενο, "Προβλέπω αυτό το κόλπο θα είναι το καρφί στο φέρετρο οποιουδήποτε σχεδίου για την μετανάστευση (είτε άδεια εισόδου για εργασία, είτε άδεια για επίσκεψη, είτε άδεια για αμνηστία) στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον. Η εικόνα της αμερικανικής σημαίας αναποδογυρισμένης μέσα στο αμερικανικό έδαφος ήδη εξαπλώνεται στα φόρουμ του Διαδικτύου και μέσω e-mail. "
Το συγκεκριμένο λύκειο, είχε τιμωρήσει πέντε Αμερικάνους μαθητές γιατί φορούσαν μπλουζάκια με την σημαία των ΗΠΑ. Οι μαθητές όμως που φορούσαν μπλουζάκια με τη μεξικανική σημαία ή γιόρταζαν την "μεξικάνικη κληρονομιά" δεν τιμωρήθηκαν. Προφανώς πρόκειται για την γιορτή των Μεξικάνων ‘Cinco de Mayo’, που σημαίνει 5η Μαΐου, καθώς στις 5 Μαΐου 1862, ο μεξικάνικος στρατός νίκησε τους Γάλλους στην Μάχη του Puebla. Η γιορτή γιορτάζεται και στα σχολεία.
Όποιος μαθητής όμως φορέσει εκείνη την ημέρα μπλούζα ή κάτι άλλο με την αμερικάνικη σημαία τιμωρείται! Παρόμοιο περιστατικό έλαβε χώρα φέτος στο Live Oak High School στο Morgan Hill της Καλιφόρνια. Σημείωση: Ο Διευθυντής που τιμώρησε τους μαθητές ήταν μεξικάνικης καταγωγής!
Είναι περιττό να πούμε ότι σε λίγο στην πολυπολιτισμική / πολυφυλετική Ελλάδα θα υπάρξουν ανάλογα περιστατικά. Και βέβαια με τους αντίστοιχους γείτονες.

Δείτε το βίντεο


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου