Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΔΡΑΣΙΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΩΡΑ!!!

Η Ένωση Κυπρίων Φοιτητών ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ καταδικάζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ του προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, που γίνονται στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης πάνω στο κυπριακό πρόβλημα με βάση την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Με τις απευθείας συνομιλίες Χριστόφια-Έρογλου μετατρέπεται το κυπριακό ζήτημα από πρόβλημα κατοχής και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε πρόβλημα δικοινοτικό μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι συνομιλίες με τον κατοχικό ηγέτη και να επαναρχίσουν με τον πραγματικά υπεύθυνο που δεν είναι άλλος από την Τουρκία και να εξασκήσουμε όλη την απαιτούμενη πίεση σε Ο.Η.Ε. και Ε.Ε. έτσι ώστε να πετύχουμε μια λύση που να εξασφαλίζει την απομάκρυνση των κατοχικών στρατευμάτων και όλων των εποίκων και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.

Εξάλλου με τις συχνές επισκέψεις του κύριου Χριστόφια στα κατεχόμενα δήθεν για την διενέργεια συνομιλιών αναγνωρίζουμε πρώτοι εμείς το παράνομο ψευδοκράτος αφού δίνουμε υπόσταση στον ‘ψευδοηγέτη’ και το παράνομο καθεστώς του.

Επίσης η Ε.Κ.Φ Δρασις-Κ.Ε.Σ. καταδικάζει την ενέργεια της παράταξης της Προοδευτικής η οποία προέβη την 29η Μαίου, μέρα της μαύρης επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, σε εκδήλωση για να τιμήσει έξι Τούρκους Φοιτητές της KOGEF με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της παράνομης οργάνωσης Τ/κ της Κωνσταντινούπολης ΚΙΒΕS και τον υπεύθυνο του γραφείου επαναπροσέγγισης του ΑΚΕΛ. Αξιοσημείωτο παρά την αποχή τους από την πιο πάνω εκδήλωση είναι το γεγονός ότι στην επιτροπή επαναπροσέγγισης της Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας συμμετέχουν και οι υπόλοιπες κομματικές παρατάξεις (Πρωτοπορία, Αναγέννηση, Αγώνας), σε αντίθεση με το Δρασις-Κ.Ε.Σ. που απέχει.

ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. - Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου