Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο Μπολάνος αθωώθηκε αλλά δεν δικαιώθηκε...


Αθώο έκρινε το εφετείο Αυλώνας το Δήμαρχο Χειμάρρας και Γενικό Πρόεδρο της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνο. Ο κ. Μπολάνος διώκονταν για κατάχρηση εξουσίας και πρόκληση δημόσιας φθοράς που είχε εκτιμηθεί μάλιστα στα 4.000.000 λεκ (~30.000 Ευρώ).

Η ιστορία αρχίζει το 2007 όπου κατασκευάζονταν η εθνική οδός στη Χειμάρρα. Η Αλβανική Νομοθεσία για τον τρόπο και το περιεχόμενο των πινακίδων στην εθνική οδό (κάθετοι άξονες και αρχαιολογικοί χώροι), επιβάλει να λαμβάνετε υπόψη η άποψη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να προσδιορίζει από ποιον εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας αποφάσισε στα...


όρια του δήμου όπου διέρχεται η εθνική οδός οι πινακίδες να είναι δίγλωσσες, Αλβανικά και Ελληνικά. Η κατασκευαστική εταιρία τοποθέτησε πινακίδες στην αλβανική και αγγλική γλώσσα, προκαλώντας την τοπική κοινωνία. Η Δημοτική Αστυνομία αφαίρεσε τις πινακίδες.

Τον Απρίλιο του 2009, με πρόταση του εισαγγελέα Αυλώνας Sokol Malaj, ο κ. Μπολάνος είχε καταδικαστεί σε 1 χρόνο φυλάκιση, 3 χρόνια να απέχει από δημόσιο βίο και χρηματικό πρόστιμο 500.000 λεκ (~4.000 ευρώ), προκαλώντας την έντονή αντίδραση της Ομόνοιας και όλων των βορειοηπειρωτικών σωματείων. Κατά της απόφασης είχε εκφραστεί και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαλί Μπερίσα, χαρακτηρίζοντας την αναχρονιστική και έξω από το κλίμα της εποχής.
Ο δρόμος παραμένει χωρίς πινακίδες. Ο Μπολάνος μπορεί να αθωώθηκε αλλά δεν δικαιώθηκε. Δικαίωση είναι να μπουν οι ελληνικές πινακίδες!

Από το Βορειοηπειρώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου