Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας-Ουκρανίας με χώρο αρμοδιότητας την Μαύρη Θάλασσα!

ImageΜία νέα στρατιωτική συμμαχία αποφάσισαν να δημιουργήσουν στη Μαύρη Θάλασσα η Ρωσία, η Τουρκία, και η Ουκρανία!  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», επικαλούμενη το εβδομαδιαίο ρωσικό έντυπο «Nasha Versiya». «Οι τρεις χώρες δημιουργούν συμμαχία με την ονομασία “Συμφωνία Άμυνας της Μαύρης Θάλασσας”» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Υπογραμμίζεται ότι ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα μεταβεί τον Ιούλιο στη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία θα υπογραφεί τον Αύγουστο, σύμφωνα πάντα με τη «Nasha Versiya».
Η συζήτηση για αυτή τη στρατιωτική συμφωνία έχει ξεκινήσει από το 2003- αλλά σταμάτησε το 2005, όταν ήταν στην εξουσία της Ουκρανίας ο Βίκτορ Γιουσένκο.


Ωστόσο, τώρα, με τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς «στο τιμόνι» της χώρας από τον Φεβρουάριο, επανελήφθησαν οι συνομιλίες.

Επισημαίνεται ότι δεδομένου ότι η Τουρκία είναι χώρα του ΝΑΤΟ, παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η αντίδραση της Ατλαντικής Συμμαχίας και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειιών. Σε οποιαδήποτε περίπτωση τα κρίσιμα στρατηγικά λάθη της Ελλάδας έναντι της Ρωσίας των τελευταίων δύο ετών φαίνεται ότι εξελίσσονται σε πληγές που θα χαίνουν για καιρό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου