Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Σκοπιανή τηλεόραση: Μέχρι το 2013 η Μεγάλη Αλβανία

«Ένας νέος ‘οργανισμός’ ιδρύθηκε στην Αλβανία, με τη δημοσίευση του «Καταλόγου των φυσικών Αλβανών», όπου συμπεριλαμβάνονται όλοι οι Αλβανοί της Αλβανίας, του Κοσσυφοπεδίου, της πΓΔΜ και άλλων περιοχών».


Τα παραπάνω αναφέρει χαρακτηριστικά η σκοπιανή τηλεόραση ‘Κανάλι 5’, τονίζει, μάλιστα, ότι σύμφωνα με το πρακτορείο INA, ο εμπνευστής αυτής της σύνδεσης είναι ο πολιτικός Κότσο Ντανάι, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή όλων των Αλβανών –Αλβανίας, Κοσσυφοπεδίου, πΓΔΜ και άλλων περιοχών- σε μελλοντικές τοπικές και βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στην Αλβανία.


«Ο στόχος μας είναι μέσα από θεσμικές διαδικασίες να επιδιώξουμε την ενοποίηση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος το 2013. Μέσα από τον κατάλογο αυτόν θα εκλεγούν εκπρόσωποι των Αλβανών στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στην πΓΔΜ, στην κοιλάδα του Πρέσεβο, στο Μαυροβούνιο και του συνόλου της διασποράς» δήλωσε ο Ντανάι.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αλβανικό κράτος και επεσήμανε ότι:

«Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ‘Gallup International’ έδειξε ότι το 74% των πολιτών του Κοσσυφοπεδίου και το 72 % των πολιτών της Αλβανίας είναι υπέρ της εθνικής ενοποίησης. Για τη συμμετοχή στις εκλογές όλου αυτού του μεγάλου ποσοστού των πολιτών, απαιτείται η θεσμική ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών».

Ο άμεσος στόχος είναι η υλοποίηση του σχεδίου αυτού, με την 100ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, στις 28 Νοεμβρίου 2012 ώστε να εορτασθεί η «Συνομοσπονδία Αλβανίας –Κοσσυφοπεδίου».

Το σλόγκαν του οργανισμού ενοποίησης προς τη διεθνή κοινότητα θα ήταν «Ειρήνη στον κόσμο, φιλία με την Ευρώπη, αγάπη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες» ενώ το μήνυμα προς τις χώρες της περιοχής «Ειρήνη και σεβασμός στους γείτονες, αλλά ο καθένας να κοιτάζει στο σπίτι του».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου