Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΠΓΔΜ: Το 80% των εισαγωγών της χώρας μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης..

Έκπτωση 10% στις υπηρεσίες του λιμανιού του Μπαρ (Μαυροβούνιο), για τις επιχειρήσεις από την ΠΓΔΜ, προσφέρει ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού αυτού στην Αδριατική, ωστόσο οι επιχειρήσεις από την ΠΓΔΜ παραμένουν στραμμένες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Σε...παρουσίαση των υπηρεσιών του λιμανιού του Μπαρ, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, στα Σκόπια, ο διευθυντής του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο, Άντρεα Ραντουσίνονιτς, προσέφερε στις επιχειρήσεις της ΠΓΔΜ, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του τερματικού σταθμού, έκπτωση 10%.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο διαθέτουν καλή οδική και σιδηροδρομική σύνδεση, ιδιαιτέρως με την καθιέρωση δρομολογίου εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από το Μπαρ στα Σκόπια.


Ωστόσο, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την ΠΓΔΜ οι εταιρείες από τη χώρα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κυρίως λόγω των καλύτερων συνθηκών και των καλών οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών. Μάλιστα, το 80% των εισαγωγών της ΠΓΔΜ πραγματοποιούνται μέσω του λιμένα της Θεσσαλονίκης, «παρά τις συνεχείς απεργίες και τα μπλόκα», όπως είπαν οι ίδιοι.

Σύμφωνα με τις μεταφορικές εταιρείες από την ΠΓΔΜ, τα λιμάνια του Δυρράχιου και του Μπαρ προσφέρουν μεν μια εναλλακτική λύση, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά από ό,τι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό εξάλλου το λιμάνι του Μπαρ καθιέρωσε ειδικές τιμές, προκειμένου να προσελκύσει τους μεταφορείς από την ΠΓΔΜ.πηγή ημερησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου