Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Δημόσια υγεία τέλος!

200610-ygeiaΤο Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει. Τα νοσοκομεία, πνιγμένα στα χρέη μετά από δεκαετίες κακοδιοίκησης και αδιαφορίας, δεν είναι πλέον σε θέση, κυρίως λόγω ελλείψεως υλικών και δευτερευόντως λόγω ελλείψεως προσωπικού, να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σημειωτέον, ότι έχουν φορτωθεί και τη νοσηλευτική περίθαλψη άνω του 1.000.000 αλλοδαπών. Οι προμηθευτές, απλήρωτοι εδώ και πολλά χρόνια, αρνούνται να δώσουν υλικά στα νοσοκομεία και αρνούνται να προβούν σε διακανονισμούς με τους αρμόδιους του υπουργείου Υγείας, παρά το γεγονός ότι επί δεκαετίες τώρα υπερτιμολογούν, ληστεύοντας τον φορολογούμενο. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ίδια ώρα, βρήκε την ώρα να κηρύξει ανένδοτο και να μιλήσει για «πάρτι» στο χώρο της υγείας. Λες και κυβερνούν για πρώτη φορά... Ο κόσμος πλήττεται, καθώς σε πολλά νοσοκομεία δεν λειτουργούν τα χειρουργεία ούτε για τα έκτακτα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ζωές... Φυσικά, την πληρώνουν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, καθώς για την κυβέρνηση αποτελούν πολίτες β' κατηγορίας.
Η Ελλάδα στρέφει την πλάτη στα παιδιά της, ενώ η Πολιτεία, παρακολουθεί άπραγη την κατάσταση, προετοιμάζοντας με τη στοχευμένα παθητική στάση της, το γιουρούσι των ασφαλιστικών εταιρειών στο ψαχνό... Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για να διαλύσει το στράτευμα, ετοιμάζεται να διαθέσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία (που λειτουργούν υποδειγματικά) στο ευρύτερο κοινό. Τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας, θα είναι καταστροφικά για ιδρύματα που χαρακτηρίζονται αν μη τι άλλο από πειθαρχία, καθώς το προσωπικό ανήκει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ισοπέδωση!

Φτάσαμε σε αδιέξοδο

Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και πολλοί άλλοι, κατέστρεψαν το χώρο της υγείας, χρησιμοποιώντας τον ως άλλη μια στάση στην πολιτική τους σταδιοδρομία. Οι αναγκαίες προσλήψεις ποτέ δεν έγιναν, η διοικητική εξυγίανση δεν προχώρησε, τα σκάνδαλα με τις προμήθειες συνεχίστηκαν, τοποθετήθηκαν απίθανοι και κυρίως άσχετοι με το αντικείμενο τύποι σε διοικητικές θέσεις και το κακό δεν έπαψε να μεγεθύνεται. Σήμερα φτάσαμε σε αδιέξοδο... Ένα αδιέξοδο το οποίο πληρώνουν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να προσφύγουν σε ιδιωτικά ιατρεία και νοσηλευτήρια. Κάποιοι στήνουν μια απάνθρωπη κοινωνία, χωρίς πρόνοια για τους μη έχοντες και τους απόμαχους της ζωής. Εκεί οδήγησαν ο νεοφιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία, οι δύο όψεις του ιδίου (καπιταλιστικού) νομίσματος: άστεγοι στους δρόμους, πολίτες χωρίς ασφάλιση και με εξευτελιστικές συντάξεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου