Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Επιστολή της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής προς την Washington Times

14 Ιουνίου, 2010
Σχετικά με: http://www.washingtontimes.com/news/2010/jun/3/the-irresponsible-neighbor/

Συμφωνούμε με τη δήλωση του Richard Rahn στο άρθρο του της 3ης Ιουνίου 2010 στην Washington Times με τίτλο, Ο ανεύθυνος Γείτονας: Η Ελληνική Ανηθικότητα Χτυπά τη Βουλγαρία και τη Μακεδονία: «Είτε κάποιος είναι ιδιοκτήτης σπιτιού ή μιας χώρας, είναι προτιμότερο να έχει υπεύθυνους και όχι ανεύθυνους γείτονες.»  Ωστόσο, είναι πιο σημαντικό να έχει γείτονες που δεν κλέβουν την περιουσία των γειτόνων τους, όπως χρήματα, πιστωτικές κάρτες και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Με άρθρα σαν αυτό του κ. Rahn στην Washington Times, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ενθαρρύνεται να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα: να σφετεριστεί δηλαδή την ιστορία της γειτονικής της χώρας, την ταυτότητα και τον πολιτισμό της.

Βρήκαμε το άρθρο προσβλητικότατο για την Ελλάδα και το σύνολο του Ελληνισμού. Είναι ιστορικά αβάσιμο, βαθιά προκατειλημμένο και παραπλανητικό. Ο κ. Rahn θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική επαρχία. Θεωρούμε οποιαδήποτε αναφορά ως «Μακεδονία και  Ελλάδα» ως δύο χωριστές οντότητες ως άμεση επίθεση εναντίον της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας. Ποια άραγε θα ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ, αν......
 κάποιος μιλούσε για τη Νέα Αγγλία ή την Καλιφόρνια ως χωριστές οντότητες παντελώς ασύνδετες με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Οι  ΗΠΑ θα περίμεναν μήπως σε κάποια γωνιά και δεν θα αντιδρούσαν στην περίπτωση που το Κεμπέκ αποσχιζόταν από τον Καναδά και αποφάσιζε να μετονομαστεί ως Βερμόντ, Νέο Χάμσιαρ, Μέην ή Νέα Αγγλία;

Ο κ. Rahn θα πρέπει να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ # 817 της 7 Απριλίου 1993 και # 845 της 18 του Ιουνίου 1993, το επίσημο όνομα της χώρας στην οποία αναφέρεται είναι «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ή απλά ΠΓΔΜ, έως ότου ένα μόνιμο όνομα συμφωνηθεί μεταξύ της χώρας αυτής και της Ελλάδας. Η ενδιάμεση συμφωνία αυτή υπογράφηκε από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, και ο σκοπός του ήταν να βρούμε ένα όνομα διαφορετικό από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για την προαναφερθείσα χώρα καθώς αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι η αιτία της διαφωνίας τους.

Όλοι οι ισχυρισμοί του κ. Rahn σ' αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο μακριά από την αλήθεια. Θα μπορούσε μήπως ο συγγραφέας να μας υποδείξει ποιοι είναι αυτοί οι λόγιοι που συμφωνούν με την εξής ατάκα: «ακόμη αν και οι Σλάβοι αποτελούν την πλειονότητα του πληθυσμού για τα τελευταία 1.300 χρόνια στη γη που είναι σήμερα η χώρα της Μακεδονίας;»

Σύμφωνα με την τουρκική απογραφή του Χιλμί Πασά το 1906, στην περιοχή της Μακεδονίας (τμήμα της Ευρωπαϊκής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πριν από την απελευθέρωση της περιοχής από τους Τούρκους), δεν υπήρχε καμιά καταγεγραμμένη  «Μακεδονική»  εθνότητα:
423.000 ή 41,71% Μουσουλμάνοι (Τούρκοι και Αλβανοί)
259.000 ή 27,30% Έλληνες
178.000 ή 18,81% Βούλγαροι
13.150 ή 1,39% των Σέρβοι
73.000 ή 7,72% άλλοι

Εδώ πρέπει να σημειωθεί  πως τα Τουρκικά αρχεία είναι αρκετά ενδεικτικά της κατάστασης, δεδομένου ότι, ως ηγεμόνες της περιοχής, θα έδιναν ιδιαίτερη έμφαση ύπαρξης «Μακεδονικού» έθνους, αν ένα τέτοιο έθνος υπήρχε. Οι Έλληνες που ζούσαν στην Μακεδονία ήταν απλά Έλληνες και τίποτα άλλο.

Ο συγγραφέας αδυνατεί να εξηγήσει γιατί δεν υπήρχε «Μακεδονικός στρατός» για να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των υποτιθέμενων «εθνικά Μακεδόνων» στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913. Επιπλέον κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Συνθήκης του Βουκουρεστίου του 1913, η οποία καθόρισε τα σημερινά σύνορα της Ελλάδας με τους γείτονές της δεν υπήρξαν εκπρόσωποι από κανένα «Μακεδονικό Έθνος». Η Έκθεση του Carnegie (Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής σχετικά με τα αίτια και τη διεξαγωγή των Βαλκανικών Πολέμων), όχι μόνο δεν κατέγραψε την ύπαρξη «Μακεδονικού» στρατού, αλλά δεν έκανε μνεία ύπαρξης οποιωνδήποτε αμάχων «εθνικά Μακεδόνων». Δεν αναρωτιέται ο κ. Rahn γιατί το Μανιφέστο του Κρούσεβου, το τόσο αγαπητό από το λαό της ΠΓΔΜ, δεν περιελάμβανε καμιά «Μακεδονική» εθνότητα; Στην πραγματικότητα απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, ως Μακεδόνες, «ανεξάρτητα από την πίστη, εθνότητα, φύλο ή συνείδηση"

Ο κ. Rahn φαίνεται να ξεχνά κάτι πολύ σημαντικό όταν αναφέρει πως «ο λαός της Μακεδονίας και της Βουλγαρίας θα αντιμετωπίσουν μια συρρίκνωση των αγορών τους ...» Ξεχνά ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που υπάρχουν στην ΠΓΔΜ δημιούργησαν πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας εκεί. Επιπλέον, η οικονομία της χώρας θα ευημερούσε περισσότερο εάν η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν ξόδευε εκατομμύρια δολάρια σε προπαγάνδα εναντίον των γειτόνων της και δεν επιδιδόταν σε στήσιμο αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του πατέρα του Φιλίππου στη μάταιη προσπάθειά της να απαρχαιώσει τα Σκόπια.

Η ΠΓΔΜ συμβάλλει στη δική της αστάθεια με την τεχνητή εκστρατεία οικοδόμησης έθνους εις βάρος της μεγάλης αλλά και ανήσυχης αλβανικής μειονότητάς της, η οποία γίνεται και περισσότερο ανυπόμονη καθώς περνά ο καιρός. Να ισχυριστούμε ότι τα οικονομικά προβλήματα της ΠΓΔΜ οφείλονται στην Ελλάδα και ότι θα πρέπει να εισαχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να σωθεί, είναι ψευτιές, ερασιτεχνισμός και μυρίζει προπαγάνδα. Αυτό έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου πως οι σχέσεις του κ. Rahn με τη Βουλγαρο-Αμερικανική κοινότητα είναι γνωστές και θα πρέπει να παρέχουν κάποιο είδος  σύγκρουσης συμφερόντων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει «Μακεδονικό έθνος και γλώσσα».

Τώρα,  αν ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο πατέρας του, ο βασιλιάς Φίλιππος Β ήταν Έλληνες ή όχι, γιατί ο κ. Rahn δεν ρίχνει μια ματιά στην επιστολή προς τον Πρόεδρο Barack Obama από 364 παγκοσμίως διακεκριμένους ιστορικούς, αρχαιολόγους και ερευνητές που αναφέρουν: "Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, δεν ήταν Σλάβος και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν υπήρχαν στην πατρίδα του Αλέξανδρου την εποχή που έζησε ο Αλέξανδρος, αλλά κατέφτασαν 1000 χρόνια αργότερα ». Ολόκληρο το γράμμα τους και η ακαδημαϊκή τεκμηρίωσή τους μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση: http://macedonia-evidence.org/obama-letter.html και πρέπει να διαβάζεται και  χρησιμοποιείται σωστά από οποιονδήποτε γράφει ή σχολιάσει για το θέμα αυτό.

Για να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, η ΠΓΔΜ πρέπει να απόσχει από την κλοπή της ταυτότητας της Μακεδονίας. Έτσι, η ΠΓΔΜ πρέπει να σταματήσει τη φαύλη προπαγάνδα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το διαδίκτυο και κάθε άλλο μέσο δημοσιότητας και ιδιαίτερα την προκατειλημμένη αρθρολογία οικονομολόγων για την Washington Times. Θεωρούμε κάθε αναφορά προς την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα εχθρική προς τον Ελληνισμό.

Αντώνιος Παπαδόπουλος
Ύπατος Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Δημήτρης Χατζής
Ύπατος Γραμματέας Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου