Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ελληνοαλβανική σύρραξη συνθημάτων

Τα στηθαία μπετού του δυσπρόσιτου δρόμου που συνδέει το Αργυρόκαστρου με τους Αγίους Σαράντα, στο τμήμα Μουζίνα – Γεωργουτσάτι έχουν μετατραπεί σε φορείς εθνικιστικών συνθημάτων. Πριν από δύο μήνες περίπου όλοι οι τοίχοι σε αυτό το τμήμα είχαν κοκκινίσει από εθνικιστικά αλβανικά συνθήματα. Αυτό που επαναλαμβάνετε ποιο πολύ είναι το “I Love Camerine” ενώ δεν λείπουν και αυτά με αλυτρωτικό και επεκτατικό περιεχόμενο, συνθήματα στήριξης στο κόμμα των τσάμιδων (PDU) κλπ.
Με συνθήματα όπως, «Βόρειος Ήπειρος Γή Ελληνική», «Πας μη Έλλην Βάρβαρος», «Ελλάς» και ζωγραφισμένες Ελληνικές σημαίες, «απάντησαν» οι μπλε στους κόκκινους, πάνω στον ίδιο χώρο. Οι μπλε «καλλιτέχνες», υπέγραψαν ως «Μ.Α.Β.Η.».
Οι όψιμοι αγωνιστές του σπρέι, όπως και κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που επικαλούνται το όνομα της ΜΑΒΗ (Μέτωπο Απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου) καμία σχέση δεν πρέπει να έχουν με την ιστορική ένοπλη οργάνωση που έδρασε στην περιοχή μας το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πραγματική ιστορία της «ΜΑΒΗ», είναι άγνωστη στους συμπατριώτες μας και σύντομα το ιστολόγιο μας θα δημοσιεύσει άρθρο με το μύθο, την αλήθεια και τα ψέματα γύρο από τη ΜΑΒΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου