Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ KAI ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΑΓΩΝΕΣ” ΛΕΣΒΙΩΝ, ΓΚΕΪ, ΑΜΦΙ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣ!

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
“Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ορίζει τη σκέψη του, το σώμα του, τα συναισθήματά του. Το δικαίωμα στην ελευθερία επιλογών και έκφρασης είναι αυτονόητο. Η ανοιχτή διεκδίκηση των δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα από την LGPD κοινότητα είναι επίσης αυτονόητη.
Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας είναι ένας διεθνής θεσμός που έχει βρει επιτυχημένη ανταπόκριση και στην χώρα μας. Η ετήσια εκδήλωσή του πλαισιώνεται από χιλιάδες ανθρώπους. Εφέτος, παραμονές της διεξαγωγής του, διαχέονται εκφοβισμοί και απειλές από ακροδεξιούς κύκλους. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει αυτή την εκδήλωση. Ο ρατσισμός και η βία τους δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική και πλουραλιστική κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες που διεξάγουν οι λεσβίες, γκέι, αμφί και τρανς και εύχεται κάθε επιτυχία στο φεστιβάλ και στο Athens Pride”.
Από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το Φεστιβάλ και επαναβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη διαχρονική θέση και δέσμευσή μας να κτίσουμε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, απαλλαγμένη από κάθε μορφής ρατσισμό. Μια κοινωνία που να κατοχυρώνει την ισονομία και την ισοπολιτεία σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικής καταγωγής ή ιδεολογικής τοποθέτησης. Για μας τους σοσιαλιστές τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, όπως και τα δικαιώματα των γυναικών, των μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αγώνας όλων μας γίνεται εναντίον κάθε είδους διάκρισης και για διεύρυνση του πέπλου προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤ. Προς αυτή την κατεύθυνση προωθούμε, μεταξύ άλλων, τη νομοθετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ένα «Σύμφωνο Συμβίωσης» το οποίο θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα τόσο των ετερόφυλων όσο και των ομόφυλων ανύπαντρων ζευγαριών. Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010 συμμετέχουν οι Τομείς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης & Πρόνοιας και Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ με την λειτουργία περιπτέρου στο χώρο.

πηγή

3 σχόλια:

  1. Kάποιοι καλά θα κάνουνε να μάθουνε πρώτα την Ελληνική γλώσσα και μετά να μιλούν για ρατσισμό!Διότι η ψυχοανωμαλία δεν έχει εχει σύνορα και ούτε κατάγεται από κάποιο συγκεκριμένο κράτος..Οι ψυχανώμαλοι είναι ΟΛΟΙ άρρωστοι και διαφερουνε από όλους εμάς τους νορμάλ ανθρωπους!Οι νορμάλ ανθρωποι αναπαράγονται ανα τους αιώνες,ενώ οι ψυχανώμαλοι αν απομονωθούνε με το ίδιο φύλο της αρεσκεία τους θα σβήσουνε μια καλή απο τον παγκόσμιο χάρτη αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα του πολλαπλασιασμού!Ειναι λοιπόν ανώμαλο το φύλο τους ναι η όχι;;;Απλά πράγματα και όλα τα υπόλοιπα περί ρατσισμού είναι από τους δήθεν "μοντέρνους" και "ευαισθητους" του κώλου τα εννιαμερα!!!Τα δέ κοματα ενδιαφέρονται μόνο για την ψήφο τους..Δεν τους ενδιαφέρει ούτε το ποιόν τους ουτε και η ψυχανωμαλία τους.Αυτοί θελουνε ψηφοφόρους μονο για να γεμιζουνε τα ταμεία τους και να πέρνουνε τις επιδοτήσεις που τους ανήκει απο το κράτος σαν νόμιμο κόμα επιλεγμένο απο τον λαό..Γκε ρε ψυχανώμαλοι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι ρε παιδες δεν δημοσιευεται τα σχολια μας;;;
    Μονο οτι συμφερει στο κομα σας θα γινεται ορατο εδω μεσα;Κριμα που σας ειχα και σε υποληψη..Θα κανω διαβημα σε φιλους και γνωστους να μην ξανα επισκεφτει ποτε κανενας την σελιδα σας!Και μετα μιλατε για διαφανεια και πρασινα αλογα..Μπεεεεε ρεεε..μπεεεεεε!!!!!!!!!!!11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ 9:50
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΙΛΑΣ?
    ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΟ.. ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ.

    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή