Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ-"Θα έχουμε πρόβλημα ως έθνος"

Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες: Η παράνομη μετανάστευση είναι πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από το δημοσιονομικό-"Η αστυνομία πλέον δεν επαρκεί. Πρέπει να ενεργήσει όλη η ελληνική Πολιτεία με τους φορείς της"

Η γκετοποίηση του κέντρου της Αθήνας στο επίκεντρο. Στην αδυναμία της κρατικής εξουσίας να επιβάλει την τάξη συνοψίζει το πρόβλημα η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας.


Με τα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε πολίτες να αναδεικνύουν ακόμα μία φορά το σοβαρό πρόβλημα που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας διενήργησε ...
την Τετάρτη εκδήλωση για την γκετοποίηση της πρωτεύουσας με σκοπό να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση σοβαρότερο πρόβλημα από το δημοσιονομικό, επισημαίνοντας πως αν δεν το προσέξουμε, θα έχουμε υπαρξιακό πρόβλημα ως έθνος και κράτος. "Η αστυνομία πλέον δεν επαρκεί. Πρέπει να ενεργήσει όλη η ελληνική Πολιτεία με τους φορείς της", υπογράμμισε.
Στη φράση "η κρατική εξουσία αδυνατεί να επιβάλει την τάξη" συνόψισε το πρόβλημα του ιστορικού κέντρου η Βαρβάρα Βερνίκου, πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας που διοργάνωσε τη συζήτηση με αφορμή την έρευνα "γκετοποίηση τμήματος του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας και οι συνέπειες του φαινομένου στην οικονομική ζωή της πόλης" που εκπόνησε για λογαριασμό της ΚΙΠΟΚΑ το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

"Θα πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο για τη µετανάστευση" τόνισε με τη σειρά του ο δήµαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καµίνης, υπογραµµίζοντας πως απαιτείται αποκέντρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Πρoέταξε μάλιστα την αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας των κατοίκων.
Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, σημείωσε πως κάθε μέρα καταστρέφεται περισσότερο η πόλη, επισηµαίνοντας πως στο κέντρο υπάρχουν 1.200 αναξιοποίητα κτίρια, τα 400 εγκαταλελειμμένα και 800 διατηρητέα. Ενώ, όπως ανέφερε, αποτελούσε πρόβλημα διαβίωσης, έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα ασφάλειας των κατοίκων.
Σε παρέμβασή της, η πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, σημείωσε ότι "η Πολιτεία δεν έχει σχέδιο. … είναι "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι".

eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου