Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011

Η Τουρκική πρεσβεία χορηγός στο 20ο Φεστιβάλ Ναυπλίου που θα αφιερωθεί σε Τούρκους καλλιτέχνες;

nafplio1Το Ναύπλιο υπήρξε η πρώτη ιστορική πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Το περίφημο "Ανάπλι" που γνώρισε δόξες και αιματοκυλίσματα. Και γι' αυτό δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έκπληξή μας, για τα όσα μάθαμε ότι διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Ναύπλιο, σχετικά με την διοργάνωση του 20ου Φεστιβάλ του Ναυπλίου. Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα "Παρατηρητής": "το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, ψήφισε με πρόταση του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και συμπαραστάτες της πλειοψηφίας τον Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Βασιλείου, το πρόγραμμα του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, που θα είναι αφιερωμένο στους Τούρκους καλλιτέχνες και θα έχει βασικό χορηγό την... Τουρκική Πρεσβεία!"

¨
Πρόκειται για μία είδηση - σόκ. Εδώ και καιρό προειδοποιούμε ότι η ουσία της πολιτικής του Ερντογάν και του "πρωτοπαλλήκαρού" του Αχμέτ Νταβούτογλου είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε δορυφόρο της Τουρκίας, μέσω της πολιτιστικής επιβολής. Δεν περιμέναμε όμως ότι τόσο σύντομα θα έβρισκε συμπαραστάτες και μάλιστα σε μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της πατρίδος μας.
Τούρκοι καλλιτέχνες, τουρκική πρεσβεία, τι ακριβώς συμβαίνει στο Ναύπλιο; Δεν έχουν την ελληνική παράδοση να τιμήσουν; Ή είναι θέμα "χορηγιών". Η μήπως οι τοπικές δημοτικές αρχές αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Μπουτάρη, που θέλει να μετονομάσει οδούς σε Ατατούρκ και πρόσφατα ανακήρυξε "μνημείο" το σπίτι του Ατατούρκ; Μήπως θέλουν τούρκους τουρίστες και στο Ναύπλιο; Ή αρκούνται στην "χορηγία" της τουρκικής πρεσβείας;
Είναι σαφές ότι με τα όσα βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, στην πολιτική ορολογία της χώρας, μετά τον εθελοντισμό πρέπει να πλάσουμε μία νέα λέξη. Τον εθελοραγιαδισμό. Που θα περιγράφει τις προσπάθειες κάποιων να φανούν "αρεστοί" τόσο στην θολοκουλτούρα, όσο και σε αυτούς που τα "σπρώχνουν". Είναι βέβαιο ότι κάποιοι προχωρούν σε αυτή την κίνηση επηρεασμένοι από το πνεύμα της "ελληνοτουρκικής φιλίας" και της λήθης που ο ρεπουσισμός προσπαθεί να εμπεδώσει στην ελληνική κοινωνία. Και εξίσου βέβαιο είναι ότι κάποιοι σκέφτονται οικονομικά ωφέλη. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου