Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Με κάθε τρόπο θέλουν τον λαθρονόμο!

  • Αναβλήθηκε στο ΣτΕ η σχετική συνεδρίαση
Από μεθόδευση σε μεθόδευση κινείται η κυβέρνηση, προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να χορηγήσει όσες περισσότερες υπηκοότητες μπορεί σε αλλοδαπούς, αλλοιώνοντας τallodapoi_08_450xον εκλογικό χάρτη αλλά και διαλύοντας τον εθνικό κορμό.

Η αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του δικηγόρου Γιάννη Ανδριόπουλου (εκπροσωπείται από τη δικηγόρο Αθηνών Χριστίνα Τσαμπάζη) στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναγγέλθηκε ξαφνικά και ενώ μάλιστα είχε βγει έκθεμα για τη συζήτηση και είχε κατατεθεί από τους ενάγοντες και σχετικό υπόμνημα.
Χωρίς καμία αιτιολογία, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αναβολή, ενώ απορρίφθηκε και το αίτημα για σύντομη αναβολή, παρά το ότι η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, υπογράφει σωρηδόν υπηκοότητες αλλοδαπών (έχετε καμία αμφιβολία τι μεθοδεύεται;), έχοντας μάλιστα στείλει και σχετική εγκύκλιο, μετά το ερώτημα που της απηύθυναν οι περιφερειάρχες, καλώντας τους να εφαρμόσουν το νόμο-έκτρωμα για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, νόμο που απέρριψε ως αντισυνταγματικό το πέμπτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, παραπέμποντας στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Τι έγινε; Κλιμακώθηκαν οι παρασκηνικές πιέσεις της κυβέρνησης για αναβολή, καθώς στο υπουργείο Εσωτερικών κατάλαβαν ότι οι δικαστές δεν πρόκειται σε αυτή την περίπτωση να «χαριστούν», καθώς η αντισυνταγματικότητα βγάζει μάτια. Έτσι, προσπάθησαν να κερδίσουν χρόνο, δεδομένου ότι οι πολιτικές συνθήκες είναι εξαιρετικά «ρευστές». Φυσικά, στο δικαστήριο παρόντες ήταν και κάποιοι «άλλοι», όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος εκπροσωπεί την Έντα Γκέμι (Αλβανίδα που διεκδικεί την ελληνική υπηκοότητα) και την Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου