Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ο Θεός να βάλει το χέρι του από Δευτέρα - 500 ευρώ χάνουν από τα εισοδήματα τους με τα νέα μέτρα μισθωτοί και συνταξιούχοι

500euromeion
Σε περίπου 25% υπολογίζεται μηνιαίως η απώλεια εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό συμβούλιο την Δευτέρα.

Από τις αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, τις περικοπές σε κοινωνικές παροχές, επιδόματα και συντάξεις, αλλά και τις έκτακτες εισφορές, ένας μέσο οικογενειακός προϋπολογισμός της τάξης των 2.000 ευρώ χάνει περίπου 500 ευρώ το μήνα.

Μερικά από τα μέτρα αποστράγγισης του ελληνικού λαού που έρχονται και αφορούν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους, είναι τα εξής:

Επιπλέον ειδικός φόρος στα τσιγάρα, ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, επιβολή ΦΠΑ 23% σε ταβέρνες, εστιατόρια, κλπ, αύξηση από 20 έως 30% στα τέλη κυκλοφορίας, ειδικό φόρο κατανάλωσης σε χυμούς και αναψυκτικά (εν όψει καλοκαιριού, chic), αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η μείωση της αγοραστικής ικανότητας θα πετάξει πολύ κόσμο στην ανεργία αφού αναμένεται να βαρέσουνε κανόνι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με τραγικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή αφού η ανέχεια θα αφανίσει ολόκληρες οικογένειες.

Όλα δείχνουν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης να εξαναγκάσει τον ελληνικό λαό απειλούμενο από το φάσμα της οικονομικής καταστροφής και της πτώχευσης να συναινέσει στο γενικό ξεπούλημα της χώρας, βαίνει καλώς. Τι θα κάνουν οι Αγανακτισμένοι Έλληνες από Δευτέρα... ο Θεός να βάλει το χέρι του

Μάνος Μεϊμαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου