Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ο "Marc, ο ομοφυλόφιλος" που "δεν τον δέχτηκαν στον στολίσκο της Γάζας, λόγω της σεξουαλικότητάς του", αποκαλύφθηκε ότι είναι Εβραίος ηθοποιός

Ο απογοητευμένος "ομοφυλόφιλος ακτιβιστής" με το όνομα"Marc", που εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο YouTube καταδικάζοντας τον Στολίσκο της Ελευθερίας της Γάζας για την υποτιθέμενη ομοφοβία τους, που έγραψε μέσω tweet από την ισραηλινό Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, έχει αναγνωριστεί ως ένας Ισραηλινός που ονομάζεται Omer Gershon.
Ο "Marc" στο βίντεο έχει αφήσει και το εξής μήνυμα:
Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι πράγματα όπως αυτό δεν συμβαίνουν πια στην κοινότητά μας, f *** απίστευτο. Δεν είμαι συνήθως φαν να τα βάζω με ανθρώπους δημόσια, αλλά αυτό είναι μια ιστορία που ένιωσα ότι έπρεπε να μοιραστώ - τι συνέβη όταν το LGBTQ δίκτυο μου προσπάθησε να συνδεθεί με το στολίσκο στη Γάζα. Επιτρέψτε μου να ξέρω αν είχατε παρόμοιες εμπειρίες - marc3pax@gmail.com.
Αυτό αποδεικνύει σαφώς ότι το βίντεο είναι είτε μια απάτη ή ένα κομμάτι της προπαγάνδας που έχει σχεδιαστεί για να δυσφημίσει το στολίσκο και να χρησιμοποιήσει μια μάσκαανησυχίας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων για ναενισχύσει την εικόνα του Ισραήλ και να δικαιολογήσει τις διώξεις των Παλαιστινίων στη Γάζα.
Χθες το βράδυ η ιστοσελίδα ‘The Electronic Intifadaεπιβεβαίωσε ότι ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έκανε tweet για το βίντεο ήταν ο Guy Seemannυπάλληλοςστο γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Ο Max Blumenthal ερεύνησε τις πρώτες εμφανίσεις του βίντεο που μοιράστηκαν μέσω των social media και σημείωσε τη σύνδεση με τον Seemann και τον Neil Lazarus, σύμβουλο επικοινωνίας ο οποίος έχει εργαστεί για το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι παρακάτω εικόνες προσδιορίζουν με σαφήνεια τονΓκέρσον από το πρόσωπο και το τατουάζ του.
Ο Γκέρσον, ως Ισραηλινός, δεν θα μπορούσε ενδεχομένως να ήταν τόσο αφελής ως "Marc" που υποστήριξε ότι είναι στο βίντεο, είτε για το στολίσκο ή για την κατάσταση στη Γάζα.Προβληματίζει το γεγονός ότι ένα κομμάτι της προπαγάνδας που είχε σκοπό να περάσει ως ένα ‘γνήσιο έργο ενός ακτιβιστή που δεν είχε ιδέα από πριν σχετικά με την κατάσταση στην Παλαιστίνη, θα χρησιμοποιούσε μία φιγούρα που είναι αρκετά γνωστή στην ισραηλινή gay σκηνή.
Ο Γκέρσον έχει εμφανιστεί σε γνωστές εφημερίδες στο Ισραήλ όπως η Haaretzη Maariv και η Ynet (εδώ και εδώ).
Μια είδηση από το 2008 έδωσε την ηλικία του, ότι είναι 33ετών και ότι ζούσε στο Τελ Αβίβ. Ο Γκέρσον περιγράφεται ως «παραγωγός, επιχειρηματίας και διευθυντής δημοσίων σχέσεων για clubs». Ο Γκέρσον λέει ότι πήγε σχολείο στη Νέα Υόρκη, όπου πήρε πτυχίο στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση στην ηλικία των 25 και έζησε εκεί για τέσσερα περίπου χρόνια. Είπε επίσης ότι είχε συμμετάσχει εθελοντικά για τηνIGY (τη νεολαία της ΛΟΑΤ κοινότητας στο Ισραήλ) και μία ιστοσελίδα για τα δικαιώματα των γυναικών που ονομάζεται “Ladies Circle.”
Το 2011, εμφανίστηκε σε ένα διαφημιστικό βίντεο για το XL Energy Drink που δείχνει και έναν άνδρα να χτυπάει μια μουσουλμάνα (το βίντεο είναι ΕΔΩ και έχει κάποιες ενοχλητικές σκηνές).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
 
ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΔΩ: ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου