Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Επεισοδιακή συνεδρίαση της Γραμματείας Μεταναστευτικού της ΝΔ

metanastes2-thumb-largeΜε ηχηρές διαφωνίες, αντεγκλήσεις και μέσα σε πολύ ηλεκτρισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού και μετά από συνεχείς αναβολές, μια παρουσίαση θέσεων ενώπιον «γαλάζιων» στελεχών της Γραμματείας Μεταναστευτικού της ΝΔ. Η συνεδρίαση που ήταν «κλειστή», παρουσία μόνο ενεργών στελεχών του κόμματος, χαρακτηρίστηκε από τις πολύ σφοδρές αντιδράσεις των παρευρισκόμενων, που στηλίτευσαν την πολιτική στο μεταναστευτικό των κυβερνήσεων της ΝΔ και συγκεκριμένα του επί σειρά ετών υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου (δεν εμφανίστηκε φυσικά, γνωρίζοντας ότι θα τα «άκουγε» χοντρά).
Η εισήγηση του «αντ' αυτού» του πρώην υπουργού Εσωτερικών και γραμματέα επί ΝΔ στο υπουργείο Πάτροκλου Γεωργιάδη (μετέχει στη γραμματεία Μεταναστευτικού της ΝΔ, τοποθετήθηκε μάλιστα πρόσφατα!), εξόργισε τα στελέχη, καθώς, όπως μας είπαν, δεν είχε καμία απολύτως διαφορά από τις εισηγήσεις που υποβάλλονται κατά καιρούς στο... ΠΑΣΟΚ!
Η επικεφαλής της γραμματείας και βουλευτής της ΝΔ στην Α' Αθήνας Φωτεινή Πιπιλή, εμφανίστηκε απροετοίμαστη και χωρίς γνώση του θέματος, δεν έδωσε απαντήσεις στα στελέχη, και φυσικά, εισέπραξε σωρεία διαμαρτυριών, ενώ αρνήθηκε (!) να παραλάβει στοιχεία που θέλησαν να υποβάλλουν στελέχη του κόμματος, για την κατάσταση που επικρατεί στις συνοικίες του κέντρου της Αθήνας.
Στην εκδήλωση πήραν το λόγο γνωστά στελέχη του κόμματος, που εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις ως τώρα τοποθετήσεις του κόμματος στο μεταναστευτικό, ζητώντας πολύ πιο σκληρή στάση, αλλά και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για τους τρόπους απέλασης των λαθρομεταναστών που εποικίζουν τον τόπο. Φυσικά, δεν πήραν απαντήσεις. Είναι πλέον σαφές, ότι η στελεχιακή βάση της ΝΔ θεωρεί την πολιτική του κόμματος στο θέμα αναντίστοιχη με τις προσδοκίες της αλλά και τις προσδοκίες της κοινωνίας και στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχασε ευκαιρία να εκφράσει τη δυσφορία της, σε μια εκδήλωση, που πολλοί παριστάμενοι τη χαρακτήρισαν «αγγαρεία».
Παρόντες ήταν ο μέχρι τώρα «σιωπηλός» αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας (έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό), ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος, οι βουλευτές και πρώην υπουργοί Κώστας Μαρκόπουλος (δεν μίλησε) και Χρήστος Ζώης, ο γραμματέας Οργανωτικού Μανώλης Αγγελάκας (προαλείφεται για υποψήφιος στην Α' Αθήνας) και άλλοι. Εμφανίστηκε και ο επί σειρά ετών επικεφαλής του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Ζαβός, ο οποίος όμως αποχώρησε νωρίς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου