Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σύλληψη δύο (2) λαθρο-διακινητών και τεσσάρων (4) λαθροεποίκων

Συνελήφθησαν την 01-07-2011 και ώρα 21:30 στη θέση «Τσιμέντα» της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ένας αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν και ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ, ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, γιατί μετέφεραν από κοινού ως οδηγός o πρώτος και ως προπομπός ο δεύτερος, με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο λαθρομετανάστες υπηκόους Ιράκ με τα δύο ανήλικα τέκνα τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν τους λαθρομετανάστες από την Αθήνα προς την Ηγουμενίτσα με αυτοκίνητα, με σκοπό να επιβιβασθούν στο πλοίο για Ιταλία. Οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Ρουμανίας, ενώ δήλωσαν ότι κατέβαλαν σε άγνωστο ομοεθνή τους στο Ιράκ το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ ο καθένας για τη μεταφορά τους στον τελικό προορισμό τους, τη Γερμανία.

Επίσης, ο διακινητής που οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες, κατείχε και επέδειξε πλαστό ρουμανικό διαβατήριο, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας αυτοκίνητου, ενώ και για τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος προέκυψε ότι έχει δηλωθεί κλοπή.
Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα και τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου