Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η Συρία αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα προ του 1967

ImageΗ Συρία, προφανώς σε μία κίνηση αντιπερισπασμού εν μέσω της ημι-εμφυλιακής κατάστασης που αντιμετωπίζει, αναγνώρισε το παλαιστινιακό κράτος με τα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967 -- δηλαδή πριν από τον πόλεμο του 1967 -- που θα έχει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
"Η Συρία αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα στη βάση της προστασίας των νόμιμων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο η Συρία θα αντιμετωπίσει την αντιπροσωπεία της OLP (Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης) στη Δαμασκό ως πρεσβεία "αμέσως μόλις δοθεί στη δημοσιότητα η ανακοίνωση αυτή".

Καθώς δεν διαφαίνεται σοβαρή προοπτική επανάληψης των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Μεσανατολικό, οι Παλαιστίνιοι σκοπεύουν να ζητήσουν από τον ΟΗΕ να εντάξει στους κόλπους του την Παλαιστίνη. Ισραήλ και ΗΠΑ διαφωνούν με την πιθανότητα αυτή και η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να ασκήσει βέτο σε μια τέτοια εξέλιξη.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου