Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το είπε και το έκανε η Δανία

denmark-border-control-007Την ίδια στιγμή που στην χώρα μας οι πολιτικοί ιθύνοντες συνεχίζουν να ονειρεύονται "Ευρωπαϊκή λύση" στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και να μετατρέπουν την χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, οι Ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν ότι είναι διατεθειμένες να προστατέψουν με κάθε τρόπο την επικρατειά τους. Έτσι λοιπόν, από σήμερα το πρωί στα σύνορα μεταξύ Δανίας και Γερμανίας επανήλθαν οι έλεγχοι, καταργώντας στην πράξη την συνθήκη Σένγκεν.
Η διασυνοριακή εγκληματικότητα ήταν σύμφωνα με την Κοπεγχάγη ο κύριος λόγος που οδήγησε την κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση, υπό την πίεση του δεξιού εταίρου της κυβέρνησης.
Μετά την περίπτωση και της Γαλλίας που έκλεισε τα σύνορά της σε λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να ταξιδέψουν σε αυτή με ιταλικά νομιμοποιητικά έγγραφα η Δανία αποδεικνύει όχι μόνο ότι τα έθνη-κράτη της Ευρώπης λειτουργούν με βάση την προστασία των πληθυσμών τους από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση, αλλά και την βλακεία των επιχειρημάτων κάποιων εδώ κύκλων, που υποστηρίζουν ότι η λύση του προβλήματος στο μεταναστευτικό είναι το να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες.
Και αναφερόμαστε τόσο στο ΚΚΕ, το οποίο υποστηρίζει αυτή την μέθοδο όσο και σε κάποιους δεξιούς οι οποίοι πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να εκβιάσουν την ΕΕ.
Δώστε τους ότι χαρτιά θέλετε, οι σοβαρές χώρες δεν θα τους δεχτούν. Σε αντίθεση με εμάς που ό,τι περνάει το ... κρατάμε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου