Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ζ.Κ.Γιουνκέρ: "Οι Έλληνες έχασαν την κυριαρχία τους, πλέον"!

Στην κυνική δήλωση ότι "Η Ελλάδα παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος", προέβη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus!
Μετά το 1944 ένας ξένος δηλώνει ευθέως ότι η Ελλάδα έχει τεθεί υπό κατοχικό καθεστώς, με την διαφορά ότι αυτή την φορά όχι απλώς παραδοθήκαμε, αλλά εμείς ανοίξαμε τις πύλες για να διαβούν τα ξένα "στρατεύματα" της τρόϊκας, οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων που έδεσαν χειρόπόδαρα την Ελλάδα. Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ δηλώνει στο περιοδικό ότι: “Η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας και ξένοι τεχνικοί θα αναλάβουν την υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων που ελήφθησαν με το Μεσοπρόθεσμο”.


Ποιες είναι αύτές οι δεσμεύσεις δεν αναφέρει και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν κι άλλες δεσμεύσεις πέρα από τις γνωστές.

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνται και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισημαίνει ότι μετά και την απόφαση του Eurogroup για άμεση εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς την «χωρίς καθυστέρηση» εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς και στην «αποφασιστική» εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Μάλιστα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως «οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση».

Μέσα στον Ιούλιο έρχεται η πρώτη ομάδα ξένων "τεχνικών" οι οποίοι θα πλαισιώσουν την "επιτροπή αποκρατικοποιήσεων". Θα επιχειρήσουν να αρπάξουν μέχρι τον Σεπτέμβριο ότι μπορέσουν από δημόσιες εταιρείες: ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΥΔΑΠ κλπ. Αν δεν έχουν καταφέρει 100% τους στόχους τους, θα αρχίσει ο εκβιασμός για την 6η δόση.

Βέβαια τίποτα απ'όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνει χωρίς αντιδράσεις, οπότε θα δούμε νε εκτυλίσσεται η πιο σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των συνδικάτων που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Κράμερ εναντίον Κράμερ...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου