Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ορθόδοξος Εβραίος σκότωσε και διαμέλισε 8χρονο

Ηταν μόνο επτά τετράγωνα. Το οκτάχρονο αγόρι είχε παρακαλέσει, είχε ικετεύσει, και οι γονείς του είχαν ενδώσει: ναι, μπορούσε να κάνει για πρώτη φορά μόνος μέρος της διαδρομής από την ημερήσια καλοκαιρινή κατασκήνωση στο σπίτι.
Η περιοχή για την οποία μιλούμε άλλωστε είναι το Μπόροου Παρκ του Μπρούκλιν, μια από τις ασφαλέστερες γειτονιές σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη - και έδρα μιας από τις μεγαλύτερες κοινότητες ορθόδοξων Εβραίων εκτός του Ισραήλ. Μαζί απομνημόνευσαν τη διαδρομή, από την ημερήσια κατασκήνωση Νέχμοντ μέχρι τη γωνία της 13ης Λεωφόρου και της 50ής Οδού. Εκαναν και πρόβα.
Οταν ήρθε όμως η ώρα να πάρει ο μικρός Λίμπι Κλέτσκι την πρώτη του γεύση από την ελευθερία των μεγάλων, το απόγευμα της Δευτέρας, έχασε μια στροφή και χάθηκε. Μιάμιση ημέρα τον έψαχναν.

Οι γονείς του κόλλησαν και μοίρασαν παντού αφίσες, προσέφεραν εξαψήφια αμοιβή για κάποια σωτήρια πληροφορία.Οι ντετέκτιβ άρχισαν να χτυπούν πόρτες. Μέχρι και ελικόπτερα σήκωσαν για να ψάξουν καλύτερα. Βάλθηκαν να κοσκινίζουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, είδαν σε ένα βίντεο τον Λίμπι, με το σακίδιό του στην πλάτη, να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο μαζί με έναν άνδρα έξω από το γραφείο ενός οδοντιάτρου.
«Το παιδί έδειχνε σαν να είχε μόλις βρει κάποιον που θα τον βοηθούσε να βρει τον δρόμο για το σπίτι». Οι ντετέκτιβ εντόπισαν τον οδοντίατρο στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσι, εκείνος θυμήθηκε τον άνδρα που είχε έρθει εκείνη τη μέρα να πληρώσει έναν λογαριασμό.
Σαράντα λεπτά αργότερα, γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί κατέφτασαν στο σπίτι του 35χρονου Λεβί Αρον, υπαλλήλου σε κοντινό κατάστημα ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Το σπίτι ανήκε στον πατέρα του, ο Αρον ζούσε στη σοφίτα. Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Ο Αρον γυμνός από τη μέση και πάνω, λόγω της μεγάλης ζέστης. «Πού είναι το παιδί;», τον ρώτησαν. Εκείνος έγνεψε προς...

την κουζίνα. Μπαίνοντας, οι ντετέκτιβ είδαν αίματα πάνω στην πόρτα του καταψύκτη. Τους κόπηκε η ανάσα μόλις την άνοιξαν - κομμένα πόδια, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες. Μέσα στο ψυγείο, μια σανίδα κοπής και τρία ματωμένα μαχαίρια για κρέας. Λίγο πιο εκεί, ένας πλαστικός κάδος απορριμμάτων με ματωμένες πετσέτες. Ο Αρον υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε πετάξει τα υπόλοιπα κομμάτια του Λίμπι: μέσα σε μια κόκκινη βαλίτσα, σε έναν κάδο απορριμμάτων, σε μια άλλη γειτονιά του Μπρούκλιν. «Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού», σχολίασε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ρέιμοντ Κέλι.
Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το Μπόροου Παρκ, πόσω μάλλον που ο Αρον είναι κι αυτός ορθόδοξος Εβραίος - αν και όχι χασιδίτης, όπως η οικογένεια του μικρού Λίμπι. «Οσο πιο κοντά στο σπίτι, είναι πάντα χειρότερα», δήλωσε ο ραβίνος Γκέρσον Τάνενμπαουμ. Το βράδυ της Τετάρτης, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια από τις συναγωγές του Μπόροου Παρκ για την κηδεία του οκτάχρονου αγοριού. Στο στόμα όλων, ένα ερώτημα: Γιατί; Το κίνητρο του Αρον δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μικρός δεν φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Αρον δήλωσε απλώς στους ντετέκτιβ πως «πανικοβλήθηκε» όταν είδε πόσο εντατικά έψαχνε τον Λίμπι η κοινότητα των χασιδιτών. Τίποτε στο παρελθόν του δεν έδειχνε να είναι ικανός για τέτοιο έγκλημα. Σε όλη τη Νέα Υόρκη, επισημαίνουν οι «New York Times», γονείς αναρωτιούνται και φοβούνται.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου