Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ε.Βενιζέλος για δημόσια περιουσία: "Ανοίξαμε & σας περιμένουμε"!

Εμείς πουλάμε, αυτοί δεν αγοράζουν παραδέχθηκε σήμερα ο Ε.Βενιζέλος για την δημόσια περιουσία και τους περίφημους ξένους επενδυτές! "Αν δεν πιάσουμε τον στόχο των 5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο τότε θα καταρρακωθεί η αξιοπιστία μας" είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην επιτροπή της Βουλής για τις ΔΕΚΟ ενώ ενημέρωσε τα μέλη ότι θα στείλει άμεσα επιστολές στους ομολόγους του στις οποίες θα τους λέει "Εντάξει εμείς πουλάμε, πρέπει και εσείς να αγοράσετε".
Δηλαδή για πρώτη φορά παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την δημόσια περιουσία και τους ... παρακαλάμε να την (μας...) αγοράσουν.


Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα αφορούν μόνο στα ακίνητα που περιλαμβάνονται στην σχετική λίστα ενώ αποκλείονται αρχαιολογικοί χώροι (σ.σ.: πάλι καλά: Δεν πουλάνε τα αρχαία!), δάση, δρυμοί, νησιά κλπ. Ανέφερε ότι εντός 45 ημερών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η παράταση σύμβασης αεροδρομίου, η ανανέωσης σύμβασης και άδειας ΟΠΑΠ και η διαδικασία για τη άδεια των κρατικών λαχείων ενώ παράλληλα «Πρέπει να κυνηγάμε την ΕΕΤΤ για τις συχνότητες γιατί και από εκεί έχουμε να παίρνουμε κάτι λίγα…»

Αναλυτικά, ο υπουργός είπε για το ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ότι «Θα είναι από τους λίγους φορείς που στη διοίκησή του θα έχει διεθνείς παρατηρητές Τι καλούνται να κάνουν τα μέλη του ΔΣ; Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας. Τα 30 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι τον Ιούλιο 2014 υπολογίζονται για κάλυψη των αναγκών του δημόσιου τομέα. Αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουμε χρηματοδοτικό κενό».

Πολύ αισιόδοξος ο ΥΠΟΙΚ ότι θα φτάσουμε έτσι, μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Ας βγάλουμε τον Ιούλιο του 2011 και βλέπουμε...

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η γενική γραμματεία δημόσιας περιουσίας δεν έχει ακόμα ... συσταθεί! Εξήγησε πως η ακίνητη δημοσία περιουσία σύμφωνα με μια εκτίμηση της ΚΕΔ ανέρχεται σε 285 δις ενώ «για τις αντικειμενικές αξίες: η ιδιωτική περιουσία σε ακίνητα των φυσικών και νομικών προσώπων, είναι με βάση το 2009 και ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ». Ωστόσο την αξία την καθορίζει σε κάθε προϊόν η ζήτηση της αγοράς. Και ζήτησε δεν υπάρχει, όπως παραδέχθηκε ο ΥΠΟΙΚ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου