Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς - Σώθηκε από θαύμα η ΜΥΚ!

Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς έχει η σημερινή τραγωδία στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" της Κύπρου και για το λόγο αυτό η Κύπρος ζήτησε από την μητέρα πατρίδα να συνδράμει με ειδικό προσωπικό και μέσα στην έρευνα για τα αίτια της έκρηξης. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr περί τις 04.00 τα ξημερώματα και ενώ είχε ξεσπάσει η φωτιά στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, μία φωτιστική φωτοβολίδα εμφανίστηκε επάνω από την βάση, ένδειξη ότι είχε εντοπιστεί ύποπτη κίνηση. Αυτή την στιγμή γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν κάποιος από τους ζώντες φρουρούς την εκτόξευσε.
Πάντως υπάρχει και ένα θαύμα στην όλη υπόθεση: Η μονάδα ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού, ως έργο Θεού, απουσίαζε από την βάση γιατί βρισκόταν σε άσκηση στην Αγία Νάπα! Αν δεν είχε άσκηση θα είχε εξοντωθεί ολόκληρη, γιατί τα καταλύματά της βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα κοντέϊνερ! Μήπως ήταν και η ΜΥΚ στόχος;


Ο πυρκαγιά που εξερράγη στο διπλανό εργοστάσιο της ΑΗΚ δεν μπορεί να θεωρηθεί ως άμεσα γενεσιουργός αιτία, αφού η απόσταση ήταν μεγάλη.

Πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι, κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ελλάδα αποστέλλει με αεροσκάφος C-27 εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των Κυπριακών Αρχών. Το αεροσκάφος θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 15:00.

Το ερώτημα είναι ποιοι και γιατί θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρη την υποδομή του κυπριακού Ναυτικού. Ας μην βιαστούμε να δώσουμε απαντήσεις. Το βέβαιο είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν απαντήσεις. Όπως έγινε και στην μεγάλη έκρηξη της αποθήκης πυρομαχικών στην Μαλακάσα τα Χριστούγεννα του 1987, ποτέ δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο. Απλά ότι πιστοποιούσε ότι είχαν αφαιρεθεί τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών από τις αποθήκες της Μαλακάσας και είχε κατευθυνθεί στο Ιράκ για τις ανάγκες του περσοϊρακινού πολέμου, καλύφθηκε πολύ έξυπνα.

Στην σημερινή έκρηξη το επιχειρησιακό ερώτημα είναι τι έχει μείνει ανέπαφο από τη κυπριακή ναυτική υποδομή. Ελάχιστα πράγματα. Ας δούμε τι υλικό είχε πριν την έκρηξη το κυπριακό Ναυτικό:

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Shaldag 1 Κατασκευής Israel Shipyards. Με σταθεροποιούμενο πυροβόλο των 30 χλστ., και θερμική κάμερα της Rafael.

Esterel 32L 1 «Σαλαμίς». Με στοιχείο ESM για τη σκόπευση των Exocet MM-39.

Rodman 55 2

Vittoria 2 Των ιταλικών ναυπηγείων Cantiere Navale Vittoria. Σύμβαση 17 εκατ. λιρών (2003). 13 Σεπτεμβρίου 2004 στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», επίσημη ένταξη σε υπηρεσία.

«ΠΠ Πλωτάρχης Ελευθέριος Τσομάκης ΠΝ» (Ρ03) και «ΠΠ Πλωτάρχης Νικόλας Γεωργίου ΠΝ» (Ρ04).

«Κερύνεια» P-02 1 Πρώην «A268 Κνωσός».

ΕΠΑΚΤΙΑ ΑΜΥΝΑ

ΜΜ-40 Exocet
Block II 3 Τρεις τετραπλοί εκτοξευτές και 24 βλήματα ΜΜ40 Exocet Block II επί ισάριθμων οχημάτων. Σταδιακά, τα βλήματα υπόκεινται σε πρόγραμμα εργοστασιακής συντήρησης-αναβάθμισης που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των βλημάτων κατά 10 έως 12 έτη. Είναι άγωνστο αν επιβίωσαν από την έκρηξη,

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου