Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τρομοκρατική επίθεση κατά του defencenet.gr από τον Θ.Πάγκαλο!

Τρομοκρατική επίθεση κατά του defencenet.gr σημειώθηκε πριν λίγο και μάλιστα από την πλέον επικίνδυνη μορφή τρομοκρατίας: Την κυβέρνηση της χώρας, εκπροσωπούμενης διά του Θεόδωρου Πάγκαλου. Η τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε κατά του defencenet.gr με πρώτο θύμα την αλήθεια αλλά και έναν εργαζόμενο δημοσιογράφο του defencenet.gr, τον οποίο …  κατονομάζει (!) και στοχοποιεί σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην προσωπική του ιστοσελίδα (www.pangalos.gr).
Είναι η πρώτη φορά που ένα ανώτατο στέλεχος μιας ελληνικής κυβέρνησης επιτίθεται ονομαστικά κατά ενός απλού δημοσιογράφου, ο οποίος μάλιστα ούτε καν υπέγραφε το συγκεκριμένο άρθρο περί της "Σφαλιάρας που έριξε το ΓΕΕΘΑ στον Θ.Πάγκαλο".
Σημειώνεται ότι το ΓΕΕΘΑ που είναι ο αρμόδιος φορέας, αλλά ούτε και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν διανοήθηκαν να προχωρήσουν σε διάψευση ή να εκδώσουν κάποια ανακοίνωση αντίθετη από όσα γράψαμε. Και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, αφού γράψαμε μόνο την αλήθεια. Η οποία ενόχλησε τον Θ.Πάγκαλο και ανέλαβε αυτός να την ... μορφοποιήσει όπως νόμιζε ότι μπορούσε. Αλλά ατύχησε, επιβεβαιώνοντάς την!
Και είναι η δεύτερη φορά που κάποιος επίσημος κρατικός φορέας σε τόσο ανώτατο επίπεδο επιτίθεται στο defencenet.gr: Η πρώτη επίθεση είχε προέλθει από την ... τουρκική κυβέρνηση με την περίφημη απειλητική επιστολή που είχε στείλει στο defencenet.gr η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα. Φαίνεται ότι στον Θ.Πάγκαλο του άρεσε η ιδέα και έσπευσε να την αντιγράψει.

Αλλά στον αντιπρόεδρο δεν αρκούσε το «αίμα» του defencenet.gr (άλλωστε, εμείς ποιοι είμαστε; Μια παρέα πέντε –έξι δημοσιογράφων που επιμένουμε να ελέγχουμε την εξουσία, την όποια εξουσία, όπως αποδεικνύεται και από τα γραπτά μας): Επιτίθεται με σφοδρότητα στα ΝΕΑ, τα οποία κατηγορεί ότι «Μετατρέπουν το ψέμα σε αλήθεια», στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, κατά του zougla.gr, της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και της αθλητικής εφημερίδας ΠΡΑΣΙΝΗ, του fimotro.blogspot.com κλπ
Ας δούμε κατ’αρχήν τι γράφει ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην ιστοσελίδα του:
«Πριν λίγο καιρό το fimotro είχε δημοσιοποιήσει την «είδηση» ότι έγινε επεισόδιο εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου στο πλοίο «Μακεδών» που ταξίδευε από τον Πειραιά στην Κέα. Σύμφωνα με την «είδηση» τον έσωσαν οι δεκάδες αστυνομικοί που τον φρουρούσαν.
Ως γνωστόν δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – Κέας από συστάσεως του ελληνικού κράτους και τον Αντιπρόεδρο δεν τον φρουρούν δεκάδες αστυνομικοί. Το μόνο γεγονός ήταν ότι βρισκόταν μόνος του πάνω στο καράβι. Αν όντως είχε γίνει το επεισόδιο, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι δεν θα υπήρχε και το αντίστοιχο βιντεάκι από κινητό τηλέφωνο, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις;
Δύο εφημερίδες την επόμενη μέρα («Τα Νέα» και «Αδέσμευτος Τύπος») το αναδημοσίευσαν χωρίς φυσικά να επικαλεστούν την πηγή απ’ όπου το άντλησαν, μετατρέποντας ένα ψέμα σε  είδηση. Την μεθεπόμενη, αμφότερες, αφού προηγήθηκε έρευνα, διευκρίνισαν την αλήθεια.
Χθες από τo zougla.gr, διαχύθηκε η «είδηση» στο διαδίκτυο ότι υπήρξε επεισόδιο αποδοκιμασίας εναντίον του Αντιπροέδρου σε ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, τα δεκάδες blogs του συστήματος παραπληροφόρησης της Συγγρού το αναπαρήγαγαν. Σήμερα δημοσιεύεται στις εφημερίδες «Αδέσμευτος Τύπος», «Πράσινη» και «Δημοκρατία» χωρίς βέβαια να αναφέρεται η πηγή. Για μια ακόμα φορά ένα ψέμα μετατρέπεται σε «είδηση». Αυτό δεν είναι ντροπή για την «Δημοκρατία» η οποία δεν διαφέρει από τα blogs σε θέματα αξιοπιστίας, αλλά είναι ντροπή για τον «Αδέσμευτο Τύπο» και την «Πράσινη».
Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν έχει επισκεφθεί τον Πειραιά εδώ και μήνες, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ημέρα που υποτίθεται ότι βρισκόταν στον Πειραιά, εκείνος ήταν εκτός Αττικής. Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει ένα βιντεάκι που να πιστοποιεί το γεγονός. Δηλαδή κανείς από την παρέα του νεαρού –όπως αναφέρουν τα blogs- δεν σκέφθηκε ότι η βιντεοσκόπηση του γεγονότος άξιζε τον κόπο; Υπήρχε περίπτωση στην εποχή που βιντεοσκοπούνται τα πάντα, σε μια παρέα νέων να μην είχε ούτε ένας κινητό τηλέφωνο και να μην του πέρασε από το μυαλό; Είναι προφανές και εδώ το ασύστολο ψεύδος.
Μέχρι τώρα η συνήθης πρακτική ήταν η παραποίηση των δηλώσεων του Αντιπροέδρου. Προφανώς δεν αρκεί πια, οπότε τώρα προκρίνεται η τακτική της κατασκευής ανύπαρκτων ειδήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Ψέμα στο ψέμα λοιπόν, αυτή είναι η νέα τακτική του 2ου ορόφου της Συγγρού.
Βέβαια η τακτική των παραποιήσεων κατέκτησε νέες κορυφές τις προηγούμενες μέρες όταν κυκλοφόρησε και πάλι στο διαδίκτυο ότι το ΓΕΕΘΑ απάντησε στις δηλώσεις του Αντιπροέδρου για τα γεγονότα που έγιναν στην Αργεντινή μετά την πτώχευσή της. Η ιστοσελίδα defence.net δημοσιοποίησε τον εξής διάλογο με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΕΘΑ.
Ερώτηση: τι θα πράξουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;
Απάντηση: Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθές. Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».
Ο πραγματικός διάλογος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΕΘΑ, είναι ο εξής:
Ερώτηση: Τι θα κάνει ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας αν δεχτεί εντολή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να βγάλει το στρατό στους δρόμους για την αντιμετώπιση διαδηλώσεων;
Απάντηση: Δεν τίθεται θέμα τέτοιας διαταγής από τον υπουργό εθνικής άμυνας διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις του, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια, έχουν σχέση μόνο με την εξωτερική ασφάλεια και ο ρόλος τους προβλέπεται από το Σύνταγμα. Άρα δεν τίθεται θέμα απάντησης στην συγκεκριμένη υποθετική ερώτηση.
Βεβαίως, ο κύριος που είναι υπεύθυνος για την πλήρη παραποίηση του διαλόγου ώστε με τα ψέματα να δημιουργήσει θέματα, είναι ο κ.Γκουριώτης Αναστάσιος, Διευθυντής Ενημέρωσης του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας. Για τη δράση, την ιστορία και τον ρόλο του ομίλου defencenet media που ελέγχει και τα περιοδικά Στρατηγική, Cockpit, Αμυντική Βίβλος, Πόλεμος και Ιστορία, Περίπολος, Πολεμικές Μονογραφίες, Απόρρητο Δελτίο, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, προς το παρόν".
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Για τις «ψευδολογίες» στα ΝΕΑ, τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ, την zougla.gr κλπ που έχουν ενοχλήσει τον αντιπρόεδρο αφήνουμε τους ίδιους να απαντήσουν. Σε ότι αφορά το defencenet.gr, κατ’αρχήν επί της ουσίας του θέματος (εμείς την ουσία δεν την αποφεύγουμε ποτέ, μπορεί να ρωτήσει σε αυτό και τον έτερο αντιπρόεδρο και πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο), έχουμε να πούμε τα εξής:
Αρχικά να εκφράσουμε την έκπληξή μας γιατί ποτέ δεν περιμέναμε ότι η επιβεβαίωση της δήλωσης του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημά μας, θα ερχόταν από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον Θεόδωρο Πάγκαλο:
«Δεν τίθεται θέμα τέτοιας διαταγής από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας διότι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις του, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια, έχουν σχέση μόνο με την εξωτερική ασφάλεια και ο ρόλος τους προβλέπεται από το Σύνταγμα. Άρα δεν τίθεται θέμα απάντησης στην συγκεκριμένη υποθετική ερώτηση» λέει ο Πάγκαλος
Τι γράψαμε εμείς:
«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθές. Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».
Εντάξει ο Θ.Πάγκαλος πρόσθεσε στην απάντηση ότι «Δεν τίθεται θέμα απάντησης (σ.σ. την οποία όμως απάντηση που δεν τίθεται θέμα την απαντούν κανονικότατα!) στην συγκεκριμένη υποθετική ερώτηση», αλλά όλα τα άλλα είναι ακριβώς τα ίδια.
Εκτός και αν διαφωνεί ο Θ.Πάγκαλος ή το ΓΕΕΘΑ με την τοποθέτηση ότι «Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος»!
Διαφωνεί ο Θ.Πάγκαλος με την παραπάνω φράση; Ή το ΓΕΕΘΑ παίρνει πίσω τη θέση αυτή (υπό τις γνωστές πιέσεις...) και ισχυρίζεται το αντίθετο;
Υπάρχει περίπτωση οι Ένοπλες Δυνάμεις να λειτουργήσουν και ΕΚΤΟΣ των ορίων του Συντάγματος σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας; Αυτό θέλει να πει "ο ποιητής";
Συντάσσεται το ΓΕΕΘΑ (υπό το καθεστώς των γνωστών πιέσεων) με τον Θ.Πάγκαλο που μίλησε για τανκς και νεκρούς ακόμα και μέσα στη Βουλή και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές του κόμματός του (Μ.Ανδρουλάκη, Α.Νταλάρα, Τ.Αντωνίου κλπ); Ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν ζητούσε να τον ξηλώσει από αντιπρόεδρο ο πρωθυπουργός μέσα στη νύχτα ή κάνουμε λάθος; 
Αλλά η ουσία μετράει. Και η ουσία είναι η ίδια ακόμα και αν δεχθούμε την εκδοχή Πάγκαλου: Το ερώτημά μας ήταν σαφές και εδώ να μας επιτρέψει να επιμείνουμε στο κείμενο της δικής μας ερώτησης: «Τι θα πράξουν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος»;
Και η απάντηση εξίσου σαφής, ακόμα και με την εκδοχή Πάγκαλου:
 «Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια, έχουν σχέση μόνο με την εξωτερική ασφάλεια και ο ρόλος τους προβλέπεται από το Σύνταγμα».
Είναι σφαλιάρα στον Θ.Πάγκαλο, όπως και να το δει κανείς και καταλαβαίνουμε ότι πονάει, αλλά ας πρόσεχαν και οι μεν και οι δε....
Από εκεί και πέρα εμείς προκαλούμε τον Θ.Πάγκαλο να δώσει στην δημοσιότητα οποιοδήποτε πειστήριο ή απόδειξη έχει για την συνομιλία μεταξύ του defencenet.gr γιατί – άντε να το πούμε και αυτό – ειπώθηκαν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στην συνομιλία του defencenet.gr με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΕΘΑ, τα οποία δεν δημοσιοποιήσαμε προς σεβασμό στο ΓΕΕΘΑ και στον Αρχηγό του.
Και εν γνώσει του γεγονότος ότι μπορεί εν μία νυκτί να βρεθούν ο δεύτερος αποστρατευμένος και τα στελέχη του ΓΕΕΘΑ στις ακριτικές βουνοκορφές με κατεστραμμένες καριέρες.
Αυτά ως προς την ουσία του ζητήματος.
Ως προς τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στις εκδόσεις μας με την εξής φράση: «Για τη δράση, την ιστορία και τον ρόλο του ομίλου defencenet media που ελέγχει και τα περιοδικά Στρατηγική, Cockpit, Αμυντική Βίβλος, Πόλεμος και Ιστορία, Περίπολος, Πολεμικές Μονογραφίες, Απόρρητο Δελτίο, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια, προς το παρόν» θα μας επιτρέψει να κάνουμε εμείς κάποια σχόλια και αν έχει να προσθέσει κάτι σε αυτά ευχαρίστως θα τα δημοσιεύουμε:
"Η δράση, η ιστορία και ο ρόλος του ομίλου defencenet media" είναι απλά αυτό που μας κάνει όλους τους εργαζόμενους στις εκδόσεις μας να είμαστε υπερήφανοι. Υπερήφανοι όχι τόσο για τα επιτεύγματά μας (πολλές άλλες εκδοτικές εταιρείες έχουν να παρουσιάσουν πολύ περισσότερα επιτεύγματα από εμάς) όσο για τον καθημερινό μας αγώνα και την καθημερινή μας προσπάθεια. Είμαστε υπερήφανοι γιατί νιώθουμε δυνατοί να αντιστεκόμαστε σε αυτή τη λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα.
Αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, αγωνιούμε για το καλύτερο σε ότι αφορά την ποιότητα των εκδόσεών μας και των ειδήσεων μας. Μπορεί να μην είμαστε πλούσιοι, μπορεί να μην έχουμε κάποιον ισχυρό να μας στηρίζει, μπορεί να μην καταφέραμε ποτέ «το μεγάλο κόλπο» (και ούτε θέλουμε…), αλλά είμαστε αγωνιστές και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί.
Και πιστεύουμε στο ρητό "Η αλήθεια είναι αήττητη". Αυτή είναι η βασική δημοσιογραφική αρχή του defencenet.gr και των εκδόσεων της DefenceNet Media.
Και πάνω απ’όλα δεν σκύβουμε το κεφάλι. Σε κανέναν. Μπορεί να μας αποκεφαλίσουν, αλλά στο κεφάλι δεν θα μας πατήσουν, ούτε θα προσκυνήσουμε.
Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά ξέρουμε τη δουλειά μας και δεν είμαστε κακοπροαίρετοι έναντι κανενός.
Και για να αποδείξουμε αυτό στον ίδιο τον Πάγκαλο εμείς θα ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ένα ΣΦΑΛΜΑ που κάναμε ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ και αναζητούσαμε ευκαιρία να το αποκαταστήσουμε: Πριν από δύο εβδομάδες υπήρξε από τον αρμόδιο συντάκτη βάρδιας του site παρανόηση αυτών που είπε ο Θ.Πάγκαλος στην τηλεόραση περί μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Ο αντιπρόεδρος τάχθηκε κατά της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων "με ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, άντε και τους εφοριακούς".
Μεταδώσαμε λανθασμένα την είδηση ότι ο Θ.Πάγκαλος τάχθηκε κατά της μονιμότητας των στρατιωτικών και των αστυνομικών. Ήταν λάθος μας και ζητούμε δημοσίως συγγνώμη. Αλλά είναι και το μόνο λάθος που έχουμε κάνει αναφορικά με τον Θ.Πάγκαλο. Δεχόμαστε την ευθύνη μας για να αποδείξουμε ότι πάνω απ'όλα ισχύει πρώτα για εμάς το ρητό "Η Αλήθεια είναι αήττητη".
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ
Σε ότι αφορά τον συντάκτη μας στον οποίο επιτέθηκε προσωπικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έναν οικογενειάρχη, επαγγελματία δημοσιογράφο με ιστορία 27 χρόνων,  αφήνουμε τον ίδιο να απαντήσει αφού ο ίδιος ο αντιπρόεδρος έθεσε το θέμα επί προσωπικού:
Ιδού η απάντησή του:
«Δεν θέλω να ασχοληθώ με τον κ.Θ.Πάγκαλο προσωπικά γιατί δεν θεωρώ ότι είναι προσωπικό το θέμα. Αν το πιστεύει αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ας έρθει να μου το πει ο ίδιος, πρόσωπο με πρόσωπο. Έτσι μιλάνε οι άνδρες "επί προσωπικού", όχι από ιστοσελίδες.
Πιστεύω όμως ότι το θέμα είναι βαθιά πολιτικό. Ο κ.Θ..Πάγκαλος εκπροσωπεί το σύστημα που έχει οδηγήσει τη χώρα στη τραγωδία που βιώνει σήμερα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ξεριζωθεί και να μην μείνει ίχνος του στην ελληνική γη.
Αλλά από τις τόσες δηλώσεις του  αντιπροέδρου θα ξεχωρίσω μία: «Έχω πει πολλές βλακείες τελευταία και δεν χρειάζεται να προσθέσω άλλες» (03/06/2011 στα εγκαίνια της έκθεσης Μπιενάλε στην Βενετία).
Την ξέχασε πολύ γρήγορα την δήλωση αυτή. Λυπάμαι που, άλλα λέει και άλλα πράττει. Αλλά αν υπήρχε συνέπεια λόγων και έργων δεν θα ήταν σημαίνον πολιτικό στέλεχος στο ελληνικό σύστημα εξουσίας»…
ΑΒΓ
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Θ.ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Για την ιστορία, πάντως, ας δούμε μερικές από τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου για να μην ξεχνάμε τις θέσεις του ανθρώπου που εξαπέλυσε την τρομοκρατική επίθεση στο defencenet.gr
Μας ρωτάνε οι πολίτες που φάγαμε τα λεφτά» και απαντάω «Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος»!
Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος»
Ξέρεις πώς ήταν οι σημαίες. Ήταν σε δυο καλάμια δεμένες με σπάγκο. Ε, αυτό το πράγμα δεν θα καθόταν εκεί πέρα για πάρα πολύ καιρό, δεν έβγαζε τον χειμώνα. Δεν είχαμε για παράδειγμα μια βάση να χτίσουμε, να βάλουμε τσιμέντο και επάνω τη σημαία. Εκεί, όλοι το ξεχνάμε, δεν υπήρχε μία σημαία. Υπήρχαν δύο σημαίες. Εάν εμείς φεύγαμε, στο άλλο νησί θα υπήρχε τούρκικη σημαία. Είχαν καταλάβει το νησί οι Τούρκοι! Τι τους εμπόδιζε να χώσουν μια σημαία και να την αφήσουν; Θα μου πεις, θα πηγαίναμε να τη βγάλουμε! Μα το ήξεραν οι Τούρκοι από την αρχή. Και να σου πω και κάτι που μου είπε ο Χόλμπρουκ, το οποίο δεν μπορώ να το θέσω υπό τον έλεγχο κανενός, γιατί έχει πεθάνει πλέον»
-«Οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες, γι’ αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης» (από το θέμα αυτό επιλέξαμε και την φωτό της πρώτης σελίδας).
Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά το.» Ο «στρατός θα πρέπει να προστατεύσει με τανκς τις τράπεζες επειδή δεν θα επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Θα ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, τα καταστήματα θα αδειάσουν και μερικοί άνθρωποι θα πηδήξουν από τα παράθυρα»
Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ' εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες»
Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες»
-«Πραγματική δημοκρατία που ήρθε το 1981 με το ΠΑΣΟΚ»
-«Η Γερμανία είναι οικονομικός γίγαντας, αλλά πολιτικός νάνος» (και μετά ζητούσε συγγνώμη από την Γερμανία!)
«Ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδος του ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοί και τα Σώματα Ασφαλείας» (εμείς να πούμε ότι και κάποιοι - ευτυχώς ελάχιστοι - φοράνε τα παντελόνια απλά για να ζεσταίνονται...) 
(τα λεφτά) τα φάγαμε όλοι μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος»
«Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν...»
Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί
-«(οι επαναστάτες του 1821 ήταν) ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία»
οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή»
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου