Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τούρκος αρθρογράφος της Bild γράφει :''Ξύπνα από τη σιέστα σου, Έλληνα φίλε μου!''

Τούρκο αρθρογράφο επιστρατεύει η Bild για να μας βάλει ξανά την ταμπέλα του τεμπέλη και του δειλού.
Ο Ertugrul Özkök, κάτω από τον τίτλο ''Ξύπνα από τη σιέστα σου, Έλληνα φίλε μου!'' γράφει και επαινεί τους Τούρκους για τη γενναιότητα τους και κατηγορεί τους χρεοκοπημένους Έλληνες πως υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή είναι το χαιδεμένο παιδί της Δύσης.

Διαβάστε χαρακτηριστικά κομμάτια του άρθρου.


Όταν ήμαστε μικροί, τραγουδούσαμε ένα τραγούδι: «Το καράβι του Τούρκου έχει κόκκινα κατάρτια και ο ναύτης στο καράβι έχει την καρδιά λιονταριού. Το καράβι του Έλληνα έχει κίτρινα κατάρτια και ο ναύτης στο καράβι έχει καρδιά από σανό». Αυτό σήμαινε ότι οι Τούρκοι είναι θαρραλέοι και οι 'Ελληνες δειλοί. Στην πραγματικότητα ούτε οι Τούρκοι είναι ιδιαίτερα θαρραλέοι ούτε οι Έλληνες ιδιαίτερα δειλοί.

Ένας Τούρκος πιστεύει: Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, δε δουλεύουν. Όμως η Δύση τους προστατεύει. Γιατί οι Έλληνες είναι το χαϊδεμένο παιδί της Δύσης; Ας δούμε που βρισκόμαστε σήμερα: η Τουρκία ζει ένα οικονομικό θαύμα, η τουρκική οικονομία αναπτύσσεται ετησίως με ρυθμό 11%. Αντιθέτως, η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία. Μέρκελ και Σαρκοζί συμφώνησαν να σώσουν την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η θεωρία μας περί «χαϊδεμένου παιδιού» επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά.

Όμως οι καιροί αλλάζουν. Εμείς οι Τούρκοι δεν χαιρόμαστε πια που ο γείτονάς μας, η Ελλάδα, πλήττεται από οικονομική κρίση. Όταν το 1999 η Τουρκία συγκλονίστηκε από ένα μεγάλο σεισμό, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που έσπευσαν να βοηθήσουν. Τώρα θέλουμε να είμαστε κι εμείς οι πρώτοι που θα βοηθήσουμε.

Οι δυνατότητές μας είναι βέβαια πιο περιορισμένες απ’ αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας. Αλλά η προθυμία μας να βοηθήσουμε δεν υστερεί. Γιατί θέλουμε να ζήσουμε ευτυχισμένοι και ειρηνικά με το γείτονά μας. Ελπίζουμε ότι ο ελληνικός λαός θα ξυπνήσει από την «οικονομική σιέστα», στην οποία έχει συνηθίσει εδώ και αιώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου