Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ας αφήσουν τα ψόφια οι δήθεν «διαφωνούντες» του ΠΑΣΟΚ

distractionΗ επιστολή των 16 βουλευτών που απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, ζητούν να συζητηθεί στα όργανα του κυβερνώντος κόμματος το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αποτελεί άλλη μια επικοινωνιακή οπερέτα της κυβέρνησης.
Ένα χρόνο μετά την εκκίνηση της εφαρμογής του εθνοκτόνου μνημονίου, που βύθισε τον τόπο στην ύφεση και τους Έλληνες στην απόγνωση, το κυβερνών κόμμα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του (για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους), εφαρμόζει το παλιό γνωστό κόλπο: «εσωτερικές αντιδράσεις» στους κόλπους του, που παραπέμπουν σε μια «εξέγερση» (εδώ γελάμε και μάλιστα δυνατά), που όλως τυχαίως, ποτέ δεν λαμβάνει σάρκα και οστά, όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Αυτό το κόλπο «πάλιωσε». Για την ακρίβεια, «σίτεψε». Δεν πείθει. Τα περί «εξέγερσης» βουλευτών, που ωθούν κάποιους «διαφωνούντες», οι οποίοι ακόμα κολλούν αφίσες με απεικονίσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, να μας λένε ότι «υπάρχουν ακόμα υγιείς δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ», υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας, είναι απλά ένα παραμύθι χωρίς δράκο.
Τη μεθόδευση τη βλέπετε. Όσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν, όσοι θεωρούν ότι λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης, δεν μπορούν να κοιτάξουν τους ψηφοφόρους τους στα μάτια, ας παραιτηθούν. Αυτή είναι μια έντιμη οδός για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη πολιτική. Όλα τα άλλα, αποτελούν ένα κουραστικό και επαναλαμβανόμενο θεατρικό μονόπρακτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου