Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Θράκη δεν αντέχει σε άλλες δοκιμασίες – Όχι στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

«Ως εκφραστές των τοπικών κοινωνιών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αρνούμαστε την επιλογή του Έβρου, αλλά και της υπόλοιπης Θράκης για την δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών. 
Γιατί η Θράκη με την ευαίσθητη γεωστρατηγική της θέση, την διαφορετικότητα σε θρησκείες και αντιλήψεις και την εν γένει ιστορία της δεν αντέχει σε άλλες δοκιμασίες. 

Σε περίπτωση που η κεντρική εξουσία της Αθήνας δεν αντιληφθεί το μέγιστο πρόβλημα και με πρόθεση ή αμέλεια συνεχίσει την άνω επιδίωξη και τακτική που θα οδηγήσει στην διατάραξη ισορροπιών της ευαίσθητης περιοχής οι υπογράφοντες και ο λαός της Θράκης δεν θα το ανεχτεί και θα σταθεί δυναμικά απέναντι στην κυβέρνηση που θα υιοθετήσει - αποφασίσει την εξύφανση της καταστροφής του τόπου μας ...
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών στον Έβρο και στην Περιφέρεια. Η θέση μας αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Συμφωνούμε με τις θέσεις του λαού και των φορέων του Έβρου."

Το παραπάνω κείμενο, είναι μέρος του ψηφίσματος που υιοθέτησε η συνδιάσκεψη διαφόρων φορέων και οργανισμών της Θράκης, και το έθεσε υπ' όψιν του κ. Παπουτσή πριν την χτεσινή του συνάντηση, με βουλευτές του Νομού Έβρου, τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας Θράκη και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τι απάντησε αυτός; «Η επιλογή της κυβέρνησης είναι η ... αποφασιστική φύλαξη των συνόρων, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η ασφάλεια των πολιτών του Έβρου και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο είναι μέρος της εθνικής προσπάθειας που κάνουμε στο σύνολο της χώρας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Άλλα λόγια, να αγαπίομαστε δηλαδή.
Τον τελευταίο καιρό ο κ. Χ. Παπουτσής έχει αναγκαστεί να προσπαθεί να "μπαλώσει" τρύπες ετών σχετικά με το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας, καθώς η προσπάθεια του υπουργείου του να οργανώσει τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών έχει συναντήσει σφόδρες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες που βλέπουν τα όσα συμβαίνουν σε περιοχές που υπάρχουν ήδη μεγάλες μάζες λαθρομεταναστών (όπως Αθήνα-Πάτρα-Ηγουμενίτσα) και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γίνουν έτσι και οι δικές τους περιοχές.
Όπως και να έχει πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για το τι έγινε με τον περίφημο "φράκτη" που ο κ. Παπουτσής είχε δεσμευθεί ότι θα έμπαινε στον Έβρο και ο οποίος θα έπρεπε τώρα να ήταν έτοιμος. Αλλά πώς να το κάνει αυτό, την ίδια στιγμή που προσπαθεί να διατηρήσει ένα "αριστερό" προφίλ;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου