Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Λευκωσία: Σάπισαν στο ξύλο τον αξιωματικό υπηρεσίας σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς

Μπάτε σκύλοι… αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά κάποια στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, αφού χωρίς καμιά δυσκολία και ανεμπόδιστοι μπορούν κάποιοι να εισβάλουν, να τα κάνουν γης μαδιάμ και μάλιστα να κακοποιήσουν άγρια τον αξιωματικό υπηρεσίας, πριν φύγουν ανενόχλητοι...

Αυτό ακριβώς συνέβη χθες τα ξημερώματα σε στρατόπεδο στην επαρχία Λεμεσού, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά και απορίες για τα επίπεδα ασφάλειας, η οποία υποτίθεται ότι είναι δεδομένη σε τέτοιους χώρους.


Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε με κινηματογραφική πλοκή, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Πέμπτης και η εμπλοκή της Αστυνομίας ξεκίνησε γύρω στις 3 όταν λήφθηκε μήνυμα από το νοσοκομείο ότι μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος 32χρονος ΕΠΥ.

Με βάση τη δική του μαρτυρία και καταθέσεις που λήφθηκαν από άλλους στρατιώτες, προέκυψε ότι το θύμα είχε δεχτεί επίθεση από τρία πρόσωπα τα οποία κατάφεραν να περάσουν την πύλη του στρατοπέδου χωρίς κανένας να τους κόψει τη φόρα.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο 32χρονος υπαξιωματικός, ο οποίος εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, στη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας που διεξάγεται κατά τη διάρκεια της νύχτας διαπίστωσε ότι απουσίαζε σκαστός 18χρονος εθνοφρουρός. Μέσω άλλου στρατιώτη, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο 18χρονος κλήθηκε τηλεφωνικώς από τον αξιωματικό υπηρεσίας να επιστρέψει στη μονάδα του. Στη συνέχεια όμως, ο ΕΠΥ δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο το οποίο φέρεται να του είπε ότι «εν να έχεις πρόβλημα αν αναφέρεις τον μιτσή…».Και ηαπειλή πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά αργότερα αφού, όπως αναφέρεται, ο 18χρονος εθνοφρουρός είχε επιστρέψει στο στρατόπεδο, δέχτηκε τις σχετικές παρατηρήσεις και ενημερώθηκε ότι αναφέρθηκε, προκειμένου να του επιβληθεί ποινή για το παράπτωμά του.

Οι δράστες της κακοποίησης του ΕΠΥ πέρασαν στο στρατόπεδο κι αφού μπήκαν στο θάλαμο και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, στράφηκαν εναντίον του 32χρονου και με γροθιές στο κεφάλι και κλοτσιές σε άλλα μέρη του σώματός του, κατάφεραν να τον αφήσουν βαριά τραυματισμένο στο πάτωμα. Με την ίδια ευκολία που μπήκαν, εγκατέλειψαν το στρατόπεδο, ενώ ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι, μεταξύ άλλων τραυμάτων, έφερε σοβαρά κτυπήματα στο πρόσωπο.

Νωρίς χθες το πρωί η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 18χρονου εθνοφρουρού ενώ, με βάση κάποιες μαρτυρίες, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για άλλους δυο τουλάχιστον νεαρούς φίλους του (όχι εθνοφρουρούς) οι οποίοι φέρονται να μετείχαν στον ξυλοδαρμό του υπαξιωματικού. Από τις μέχρι τώρα αστυνομικές ανακρίσεις οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά, δεν φαίνεται, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, να υπάρχει άλλη αιτία ή κίνητρο πίσω από το επεισόδιο. Ο 18χρονος ο οποίος φέρεται να παραδέχεται την ενοχή του, οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού με διάταγμα του οποίου τέθηκε υπό κράτηση για τρεις μέρες. Στις βασικές έρευνες που γίνονται, είναι να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκαν στο στρατόπεδο οι φίλοι του 18χρονου στρατιώτη.

Κληθείς να σχολιάσει το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό ΕΠΥ που έγινε χθες τα ξημερώματα σε στρατόπεδο στην επαρχία Λεμεσού, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης ανέφερε ότι διεξάγεται τακτική ανάκριση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. «Πρόκειται για ένα μεμονωμένο, αλλά σοβαρό δυστυχώς επεισόδιο, μία απερισκεψία εθνοφρουρού η οποία αμαυρώνει το σύνολο των εθνοφρουρών και όλο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς. Διερευνάται το θέμα και με την Αστυνομία, επειδή ενεπλάκησαν πολίτες. (…) Το επεισόδιο αυτό πλήττει την Εθνική Φρουρά, η οποία καθημερινά και αθόρυβα κάνει ό,τι πρέπει για να εκπληρώσει την αποστολή της».

Ερωτήματα και για τον σκοπό

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 18χρονος εθνοφρουρός έφυγε σκαστός, επέστρεψε στο στρατόπεδο, μπήκαν μέσα οι φίλοι του και ξυλοκόπησαν τον ΕΠΥ για να φύγουν μετά σαν κύριοι από τη μονάδα, αποτελούν αντικείμενο της έρευνας που ξεκίνησε χθες από την Εθνική Φρουρά. Ωστόσο, όπως πληροφορείται ο «Φ», στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο ρόλος του στρατιώτη ο οποίος εκτελούσε χρέη σκοπού την ώρα της επιστροφής του 18χρονου, αλλά και της εισόδου των φίλων του στη μονάδα. Ένα από τα ενδεχόμενα που διερευνάται είναι κατά πόσο ο σκοπός απουσίαζε από τα καθήκοντά του και δεν είδε τον εθνοφρουρό και τους φίλους του. Επίσης διερευνάται κατά πόσον ο φρουρός ήταν ενήμερος για τις προθέσεις των δραστών του ξυλοδαρμού και έκλεισε τα μάτια του, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του 18χρονου και των φίλων του από το στρατόπεδο.
hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου