Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συνεδριάζει σήμερα η Λέσχη Bilderberg με πρώτο θέμα την Ελλάδα


grand_hotel_kempinski_st_moritzΨηλά στην ατζέντα της κλειστής συνεδρίασης στο Grand Hotel Kempinski της Ελβετίας που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 12 Ιουνίου, η Ελλάδα.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, θέματα τα οποία κυρίως θα απασχολήσουν την Λέσχη είναι πως θα αντιμετωπισθεί η ελληνική κρίση χωρίς να κινδυνεύσουν τα trust του Βορρά και τα μερίδια τους στις αγορές του ευρωπαϊκού νότου. Πως θα εξασφαλισθούν από την πτώχευση της Ελλάδας κέρδη εκατοντάδων δισεκατομυρίων ευρώ από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στα spreads και στα ασφάλιστρα κινδύνου.

Η «κομψή» Αργεντινοποίηση της Ελλάδας χωρίς να διαταραχθούν κοινωνικές και πολιτικές ισορροπίες στην ευρωπαϊκή κοινωνία και η "γυμνή" έξοδος της χώρας από την ζώνη του ευρώ οπωσδήποτε πριν το 2013...
Άγνωστο παραμένει αν στην συνεδρίαση θα παρευρεθεί και φέτος ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης ή γενικότερα εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι και στην περυσινή κεκλεισμένων των θυρών συνδρίαση της Λέσχης στην Ελλάδα είχε αφιερωθεί ολόκληρο κεφάλαιο συζήτησης με τίτλο: "Greece: Lessons and Forward-looking Strategies".
Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα η Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα στον διεθνή οικονομικό Τύπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου