Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Θράκη: «Το έργο μας μόλις άρχισε»… απειλεί η Μουσταφάογλου!

Παρούσα την επόμενη ημέρα των εκλογών, παρά την πανωλεθρία που υπέστη (2.700 ψήφοι), δηλώνει η Σιμπέλ Μουσταφάογλου με τον συνδυασμό της «Πρώτο βήμα για την ισότητα»…

Ο συνδυασμός «Πρώτο βήμα για την ισότητα» καταλαμβάνει σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα δύο έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, με τη μία θέση να καταλαμβάνεται από την ίδια, ως επικεφαλής του συνδυασμού ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος, αφού εκκρεμεί η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Ροδόπης, για τις ψήφους που έλαβαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι του συνδυασμού.

Όπως φαίνεται από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» της Κομοτηνής, η μάχη πλέον μεταφέρεται στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει αμέσως μετά τις επαναληπτικές εκλογές και από ό,τι φαίνεται, το πολύκροτο σίριαλ που ξεκίνησε με την ευπαρουσίαστη κυρία Σιμπέλ, θα μας απασχολήσει πολλές φορές στο μέλλον.


Ας όψονται όσοι αφελείς θεώρησαν ότι θα τη μετατρέψουν σε… πρότυπο της αρμονικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη, το καλό παράδειγμα για τη μειονότητα ότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα αλλά να εργαστούν από κοινού για την… πολυπολιτισμική κοινωνία που ορισμένοι ονειρεύονται!

Μια ιδεοληψία που αν και έχει καταρρεύσει σε όλη την Ευρώπη και οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει, έχει τόσο βαθιά τυπωθεί σε ορισμένους εν Ελλάδι, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορούν να δουν την πραγματικότητα, αλλά και να προσπαθούν να την επιβάλουν με το ζόρι στους πολίτες που δεν μοιράζονται τους ίδιους οραματισμούς μαζί τους, βλέποντας τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους να αυξάνονται…

Η ίδια δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη, δηλώνοντας ότι η προεκλογική περίοδος για τον συνδυασμό της ήταν αρκετά σύντομη. Ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να δώσει «γραμμή» για την υποστήριξη κάποιου υποψηφίου, αλλά οι ψηφοφόροι της θα επιλέξουν μόνοι τους το τι ακριβώς θα πράξουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Όσον αφορά στις πρωτοβουλίες της την επόμενη ημέρα των εκλογών, είναι προφανές ότι προτεραιότητα – για να μην πούμε αποκλειστικότητα – θα έχουν τα θέματα της μειονότητας, καθότι, όπως υποστηρίζει, παρότι η περιοχή ανήκει «σε μια ευρωπαϊκή χώρα και σε μια περιοχή που πήρε πάρα πολλά χρήματα από την Ε.Ε.», θα έπρεπε τα προβλήματα «να είχαν λυθεί προ πολλού», διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν γειτονιές χωρίς άσφαλτο ή/και χωρίς σχολεία. «Οι υποδομές, η εκπαίδευση και η θρησκευτική ελευθερία του καθενός είναι τα πιο βασικά», δηλώνει.

Διαμαρτύρεται ότι στο δημοτικό συμβούλιο κατά καιρούς «έχουν εισαχθεί θέματα για δημιουργία νέων μειονοτικών σχολείων, τα οποία δεν προχώρησαν για πολλά χρόνια και για διάφορους λόγους».

Να δηλώσουμε υπεύθυνα προς την κυρία Μουσταφάογλου, ότι τα ζητήματα της μειονότητας για σχολεία, ασφαλτοστρωμένους δρόμους και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής της μειονότητας, μας βρίσκουν απολύτως αλληλέγγυους και θα ήταν χαρά μας να πιέσουμε με κάθε τρόπο ώστε να διορθωθούν όλα τα λάθη και οι παραλήψεις του παρελθόντος. Συνυπογράφουμε επίσης και τα περί ελευθερίας στο θρήσκευμα που επιλέγει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης.

Εκεί που όμως θα μας βρει μπροστά της με όλες μας τις δυνάμεις, είναι στις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την αποσταθεροποίηση της Θράκης και τη δημιουργία προβλημάτων με στόχους αλλότριους, οι οποίοι εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς κέντρων που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τη μειονότητα για να προωθήσουν τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους για την αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή.

Και αυτό, διότι η κυρία Μουσταφάογλου είπε πολλά κατά την προεκλογική περίοδο που μας ανησύχησαν. Και μην μας πει ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα περί της αξιοποίησης μειονοτήτων στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής! Αυτό είναι που δεν θα της επιτραπεί να πράξει, έστω και αν οι καρεκλοκένταυροι της αθηνοκεντρικής δημόσιας διοίκησης και οι πολιτικοί μας ταγοί, είτε αγνοούν, είτε αδιαφορούν, είτε βυθισμένοι στις ονειρώξεις τους, έχουν αποφασίσει να τραβήξουν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας πολίτης.

Και να είναι βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται «φωτισμένους πατερούληδες», αφού το αισθητήριό του είναι απολύτως ανεπτυγμένο και θα φροντίσει να στείλει στα σπίτια τους όλους όσοι προσβάλουν κατ’ επανάληψη την κοινή λογική.

Αυτά.

Defence-point

 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου