Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Η Ρωσσική Δούμα αναγνωρίζει ως σταλινικό έγκλημα τη σφαγή του Κατίν

Το λαλίστατο και εξωνημένο στον Διεθνή Κομμουνισμό ΚΚΕ, που παρέσυρε τόσους πολλούς αγνούς Έλληνες στα βουνά κατά τον εμφύλιο για να εξυπηρετήσει Σοβιετικά συμφέροντα και επιδιώξεις, δεν θα κάνει καμμιά δήλωση; Αλλά βλέπεις το......
έγκλημα αναγνωρίσθηκε επίσημα από τη Ρωσσική Δούμα και έτσι το ΚΚΕ το βούλωσε!!!


 
Μόσχα, Ρωσία

Η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) υιοθέτησε απόφαση με την οποία αναγνωρίζει ως έγκλημα που διέταξε ο Ιωσήφ Στάλιν τη σφαγή 22.000 Πολωνών στρατιωτικών από τη σοβιετική μυστική αστυνομία στο Κατίν.

«Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στα μυστικά αρχεία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της φοβερής αυτής τραγωδίας, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι το έγκλημα του Κατίν διαπράχθηκε με προσωπική διαταγή του Στάλιν και άλλων μελών της σοβιετικής ηγεσίας» τονίζεται στην απόφαση της Δούμας.


«Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους ναζί εγκληματίες, γεγονός που προκάλεσε την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού» υπογραμμίζεται στην απόφαση.

«Το ρωσικό Κοινοβούλιο εκφράζει τη βαθιά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα της αδικαιολόγητης αυτής πράξης, στις οικογένειες και τους συγγενείς τους» επισημαίνεται στην απόφαση, η οποία υιοθετήθηκε ενώ Μόσχα και Βαρσοβία κατέβαλαν φέτος προσπάθειες προσέγγισης που δεν έχουν προηγούμενο από τη σοβιετική εποχή.

Την άνοιξη του 1940, λίγο μετά το διαμελισμό της Πολωνίας από τη Γερμανία και την ΕΣΣΔ, 22.000 Πολωνοί αξιωματικοί, αιχμάλωτοι του σοβιετικού στρατού, εκτελέστηκαν στο δάσος του Κατίν, στη Μεντνόγε (Ρωσία) και στο Χαρκίβ (Ουκρανία).

Επί δεκαετίες, η Σοβιετική Ένωση κατηγορούσε τους ναζί για τις εκτελέσεις αυτές. Μόλις τον Απρίλιο του 1990 ο τότε σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε την ευθύνη της χώρας του για τις εκτελέσεις.

ΑΠΕ/Γαλλικό

πηγή

2 σχόλια:

 1. Τούρκος πρωθυπουργός θα λάβει από την Λιβύη Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  From HEIL GAP
  Φωτογραφία από διαδίκτυο
  http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_11_26/prime-minister-to-receive-libyan-human-rights-award-2010-11-26_l.jpg


  Ε; Η Λιβύη έχει ανθρώπινα δικαιώματα ;


  Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να είναι o τιμώμενoς στην 3η συνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικής στις 28 Νοεμβρίου στη Λιβύη, όπου θα του δοθεί το βραβείο από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

  Τώρα όμως που το διαβάζω και το ξανασκέφτομαι καλλίτερα μου μοιάζει να είναι σαν να πάρουν οι Ταλιμπάν Βραβείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Γυναικών, αν κάποιο τέτοια βραβείο υπήρχε, έτσι δεν είναι

  Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ιστοσελίδα γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλήθηκε να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Λιβύης υπό τον Πρόεδρο Moammar Gadhafi, όπου και θα τιμηθεί με ένα βραβείο από τον Κανταφι . Το Βραβείο Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας. κατά τη διάρκεια τελετής που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα τη νύχτα της 29 του Νοέμβρη.

  Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να ανταποκριθεί κορυφή Λίβυων αξιωματούχων για την ενίσχυση της άνθησης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

  Χα, χα , χα ,
  Τώρα όμως που το διαβάζω και το ξανασκέφτομαι καλλίτερα , μοιάζει να είναι ίδιο σαν να πάρουν οι Ταλιμπάν Βραβείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Γυναίκας , αν μια τέτοια βραβείο υπήρχε, έτσι δεν είναι ????
  HEIL GAP (or mind the GAP) Ιt’s up to you

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ
  = = = = =

  Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα λάβει από την Λιβύη Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

  From HEIL GAP
  Φωτογραφία από διαδίκτυο
  http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_11_26/prime-minister-to-receive-libyan-human-rights-award-2010-11-26_l.jpg
  Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να είναι ο τιμώμενος στην 3η σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικής στις 28 Νοεμβρίου στη Λιβύη, όπου θα του δοθεί το βραβείο από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

  Ε; Η Λιβύη έχει ανθρώπινα δικαιώματα ;


  Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ιστοσελίδα γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλήθηκε να παραστεί στη σύνοδο κορυφής της Λιβύης υπό τον Πρόεδρο Moammar Gadhafi, όπου και θα τιμηθεί με ένα βραβείο από τον Καντάφι . Το Βραβείο Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας. κατά την διάρκεια τελετής που έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την νύχτα της 29 του Νοέμβρη.

  Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να ανταποκριθεί σε σύνοδο κορυφής Λίβυων αξιωματούχων για την ενίσχυση της άνθησης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

  Χα, χα , χα ,
  Τώρα όμως που το διαβάζω και το ξανασκέφτομαι καλλίτερα , μοιάζει να είναι ίδιο σαν να πάρουν οι Ταλιμπάν Βραβείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Γυναίκας , αν μια τέτοια βραβείο υπήρχε, έτσι δεν είναι ????
  HEIL GAP (or mind the GAP) Ιt’s up to you

  ΑπάντησηΔιαγραφή