Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

45 ΧΙΛΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥ

O κ. Χρ. Παπουτσής (στο σκίτσο) ανακάλυψε ότι έχουν κατατεθεί και συσσωρευθεί... 45.000 αιτήσεις λαθρομεταναστών για την παροχή ασύλου, τις οποίες ασφαλώς ουδείς έχει αξιολογήσει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη γνωρίζει ότι οι αιτήσεις θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερες αφού με βάση τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ οι λαθρομετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλουν να καταθέσουν αίτηση στη χώρα από την οποία εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Oταν π.χ. κάποιος λαθρομετανάστης ζητεί άσυλο στη Γαλλία αλλά έχει εισέλθει στην Ενωση από την Ελλάδα, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση στην Αθήνα.


Ωστόσο, ούτε η Γαλλία ούτε καμία άλλη χώρα στέλνει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, κυρίως γιατί κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν βρίσκεται ψηλά στην κουλτούρα της Ελληνικής Αστυνομίας (και τα ευρωπαϊκά πρόστιμα, εξαιτίας καταγγελιών, πέφτουν το ένα μετά το άλλο).

Τελικά, τι θα γίνει με τις 45.000 αιτήσεις; Επισήμως, το υπουργείο αναζητεί τρόπους για την ταχύτερη αξιολόγησή τους. Ανεπισήμως, το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότερες θα απορριφθούν με συνοπτικές διαδικασίες.
ΒΗΜΑτοδότης
http://pisostapalia.blogspot.com/

eglimatikotita
 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου