Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ

 από σχόλιο αναγνώστη μας εδώ

Πόλη του Κουβέιτ - Μια ομάδα των Χριστιανών έχει καταγγείλει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης του Κουβέιτ τα εμποδίζει από το να πάρει γη ώστε εκεί να χτίσει μια εκκλησία

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που μας εμποδίζει να πάρουμε την γη . Δεν είναι όλα τα μέλη, , μόνον οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές», δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Μπούτρος Gharib, επικεφαλής της τοπικής ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας.
«Το συμβούλιο δεν μας έδωσε κανένα επεξηγηματικό λόγο της απορρίψεως μας », πρόσθεσε

Πρόσφατα, το δημοτικό συμβούλιο αποκλείσει μια προσπάθεια της Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας να αποκτήσει γη στο Mahboula, μια περιοχή στα νότια του κυβερνείο Ahmadi της Πόλη. του Κουβέιτ
Το αίτημα αυτό ήδη εκκρεμούσε για πολλά έτη.

Ο πατέρας. Gharib είπε Ένας νέος ναός θα μειώσει υπερβολικά τον συνωστισμό σε μια βίλα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την λατρεία,.


Η εκκλησία είπε ότι η κυβέρνηση είχε προτείνει ένα χώρο 7.500 m2 με γη για τα κτίρια και παρκινγκ

Ο πατέρας Fr Gharib σημειώνει ότι η εκκλησία του καταβάλλει $ 6.944 (δολλαριαΗΠΑ) το μήνα για να ενοικιαζει μια βίλα , που είναι επίσης κοινός τόπος λατρείας και για δύο άλλες κοινότητες

Αν δεν βρεθεί έδαφος σύντομα, είπε , η εκκλησία θα πρέπει να κλείσει,

Κάθε φορά που υπόσχονται, αλλά όλες οι υποσχέσεις τους είναι για το τίποτα."
Η μία και μοναδική επιτυχία που η χριστιανική κοινότητα είχε κατά τα τελευταία 40 χρόνια ήρθε όταν αιγυπτιωτες Κόπτες εξασφάλισαν γη για την εκκλησία τους, αλλά ακόμη και αυτοί είχαν το πρόβλημα που παίρνει μια άδεια οικοδόμησης.

Η ελληνική καθολική κοινότητα στο Κουβέιτ περιλαμβάνει περίπου 650 οικογένειες, και δεν είναι η μόνη χριστιανική ομάδα στη χώρα που αγωνίζεται να βρει χώρο για να προσκυνήσουν .
Περίπου 460.000 Χριστιανοί έχουν να μοιραστούν τέσσερις επίσημες εκκλησίες-δύο καθολικών, μια ευαγγελική και μια αγγλικανική -συν την υπό κατασκευή. Κοπτική Εκκλησία
ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΖΑΜΟΛΑΓΝΟΙ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΛΙΓΟΥΡΙΔΕΣ .
ΑΦΟΥ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΟΠΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ( Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΙΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ )
(ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΠΟΙΟΣ ΠΑΚΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ . ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΠΑΡΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ,)


 ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

HEIL GAP (or mind the GAP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου