Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Αμερικανοί γερουσιαστές θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ

Θέμα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θέτουν με επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τέσσερις Γερουσιαστές, καλώντας τον μάλιστα να ανοίξει ο ίδιος τη διαδικασία, ενόψει της επικείμενης Σύνοδου Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας που θα γίνει στη Λισαβόνα στις 19 και 20 Νοεμβρίου.
Είχε προηγηθεί ανάλογη επιστολή 19 μελών της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η επιστολή υπογράφεται από τους γερουσιαστές Mark Begich, Richard Lugar, James Risch και George Voinovic οι οποίοι αναφέρουν ότι η διαφωνία για το ζήτημα του ονόματος δεν θα πρέπει να συνδέεται με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ.
Οι τέσσερις γερουσιαστές αναφέρουν ακόμη ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας, θα συμβάλει στην εμπέδωση της σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή και θα είναι προς όφελος για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και τις στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ.

Πάντως ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής, στη Λισαβόνα, χωρίς προηγουμένως να έχει επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου