Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Διεξήχθη με τεράστια επιτυχία η μεγαλειώδης εκδήλωση που ετοίμασαν οι φοιτητές του Δράσις-ΚΕΣ, με θέμα την καταδίκη του ψευδοκράτους.

Μαζί τους ως κύριες ομιλήτριες είχαν τις δυο μεγάλες δασκάλες του γένους κα Ελένη Φωκά και κα Χαρά Νικοπούλου που έδωσαν και δίνουν την δίκη τους μάχη στα σχολεία της Θράκης και της κατεχόμενης Κύπρου οπού το Ελληνικό στοιχείο αμφισβητείται.

Η Παιανίας αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τις εκατοντάδες κόσμου που κατέκλυσαν το οίκημα. Στην ομιλία της η κυρία Φωκά συγκινημένη ζήτησε από την νεολαία να μελετά και να μαθαίνει Ελληνική ιστορία, να παραδειγματίζεται από τους αγώνες του Έθνους και προπαντός να σκέφτεται ελεύθερα.

Η κυρία Νικοπούλου με την σειρά της, μας συμβούλεψε να μην επαναπαυόμαστε και να είμαστε έτοιμοι να χάσουμε τα πάντα, έτσι όταν βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούμε την πατρίδα δεν θα έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε και δεν θα μας φανεί σαν θυσία.

Οι δυο αυτές ηρωίδες μας απέδειξαν πως ο καθένας μας μπορεί να κάνει πολλά από μόνος του και πως όλοι ξεχωριστά έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας για επιβίωση του Ελληνικού στοιχείου στη Θράκη, στην Κύπρο στην Ύμβρο, στην Τένεδο και σε κάθε απομακρυσμένο χωριό της Βορείου Ηπείρου. Έστω και αν έχουν ξεχαστεί από το Ελληνικό κράτος, η Πατρίδα είναι Μάνα και έχει μνήμη, θυμάται.

Κατόπιν, οι φοιτητές τραγουδώντας είπαν «Αρνιέμαι, στον Τούρκο να δηλώσω υποταγή» και πως «τούτη η γή δεν πουλιέται δεν της γίνεστε φίλοι».

Έπειτα ο κ Αργυρόπουλος, πρόεδρος του συνδέσμου των Βετεράνων αγωνιστών της ΕΛΔΥΚ του 1974 είπε χαρακτηριστικά πως «Οι Έλληνες έχουμε ιστορία ενώ οι Τούρκοι έχουν ποινικό μητρώο». Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του κινήματος ευχαρίστησε τις δύο γυναίκες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και αφού τις χαρακτήρισε Φάρο καθοδηγητή για την νέα γενιά τους ζήτησε να γίνουν επίτιμα μέλη του συλλόγου κάτι το οποίο και δέχτηκαν με ευχαρίστηση.

Καλούμε τον κάθε Εθνικά σκεπτόμενο φοιτητή να παρευρεθεί στην πορεία που οργανώνει η ΕΦΕΚ πλάι στο Δράσις-ΚΕΣ και να δυναμώσει το μοναδικό αντιομοσπονδιακό κίνημα στην Αθήνα αλλά ταυτόχρονα με την παρουσία μας να στείλουμε και ένα ηχηρό μήνυμα πως οι νέοι της Κύπρού δεν ξέχασαν και δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ. Προσυγκέντρωση στις 13:00 στο οίκημα μας (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου)

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΝΩΝΕΙ.ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. 
 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου