Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Εβραία δασκάλα τίθεται σε διαθεσιμότητα για πλύση εγκεφάλου σε μαθητές για το ολοκαύτωμα από το γαλλικό υπουργείο παιδείας.

Του Ian Sparks

Μία εβραία δασκάλα στη Γαλλία τέθηκε σε διαθεσιμότητα για πλύση εγκεφάλου εις βάρος των μαθητών της προπαγανδίζοντας τους με υπερβολικές πληροφορίες για το ολοκαύτωμα.

Η Catherine Pederzoli, 58 ετών, ανακρίθηκε από την ηγεσίατου υπουργείου παιδείας μετά από καταγγελίες ότι ήταν παθιασμένη με τους θαλάμους αερίων των ναζί.
Η έρευνα του υπουργείου αποκάλυψε ότι η δασκάλα ιστορίας 'δεν επέδειξε ίσες αποστάσεις,ουδετερότητα και κοσμικότητα' στη διδασκαλία για το Β' παγκόσμιο πόλεμο.

Λέγεται επίσης ότι ξόδευε πολύ χρόνο για να οργανώνει ταξίδια για τους έφηβους μαθητές της να επισκεφθούν τα 'στρατόπεδα θανάτου' στην Πολωνία και στην Τσεχία.

Επίσης λέγεται ότι: 'Στη διδασκαλία για το ολοκαύτωμα, η κυρία Pederzoli χειραγωγούσε τους μαθητές της με τη μέθοδο της πλύσης εγκεφάλου'.

Η αρχή της κοσμικότητας και ουδετερότητας στη Γαλλία έγινε για να προστατεύει το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Η έρευνα για τη δασκάλα ξεκίνησε από μια επίσκεψη στο σχολείο της στη Nancy, ανατολικά της Γαλλίας, από τον υπουργό παιδείας Luc Chatel τον Ιούλιο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης,ορισμένοι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση να μειωθεί στο μισό ο αριθμός των μαθητών που θα επισκέπτονταν το Άουσβιτς στην Πολωνία.

Η Pederzoli κατηγορήθηκε από τους συναδέλφους της ότι υποκίνησε την διαμαρτυρία.

Η δικηγόρος της δασκάλας, Christine Tadic, υποστήριξε ότι η Pederzoli οργάνωνε ταξίδια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά η άλλαγή στη σχολική διεύθυνση το 2007 οδήγησε σε κυνήγι μαγισσών σε βάρος της.

Η κυρία Tadic πρόσθεσε: 'Εάν η δασκάλα ήταν χριστιανή, κανείς δε θα διαμαρτύρονταν για πλύση εγκεφάλου'.

'Αναρωτιέμαι εάν κατηγορείται για την εβραϊκή της καταγωγή'.Η κυρία Tadic είπε ότι έκανε έφεση για τη διαθεσιμότητα της δασκάλας και το δικαστήριο θα αποφάσιζε εντός 15 ημερών.

Μετάφραση του Alex Maros από: dailymail

πηγή

1 σχόλιο:

  1. το ιδιο δεν γινεται και εδω με το εβ,..παπαδαριο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή