Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011

Αλαζονεία Νταβούτογλου: "Θα συνεχίσουμε τις υπερπτήσεις"

ImageΈνας αλαζονικός Νταβούτογλου, προειδοποίησε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς ότι οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις θα συνεχιστούν. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Παπανδρέου για τις υπερπτήσεις είπε χαρακτηριστικά:  «Δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει μία θέση στην άλλη πλευρά, και κυρίως στην Τουρκία".
 
«Είναι η γνωστή άποψη της Ελλάδας» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον των Τούρκων πρέσβεων για εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου.

«Οι δικές μας απόψεις μας στα θέματα αυτά είναι γνωστές, και ο πρωθυπουργός μας τις έθεσε με σαφήνεια». Είναι αμοιβαίως γνωστές οι θέσεις μας» πρόσθεσε.

Επισήμανε πάντως πως «τα μηνύματα του κ. Παπανδρέου σε γενικές γραμμές αποτελούσαν μηνύματα φιλίας και συνεργασίας».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στη συνάντηση των Τούρκων Πρέσβεων, σημείωσε ότι «αποδεικνύει σε πόσο σωστό δρόμο βρίσκονται οι σχέσεις μας». «Έτσι θα ξεπεράσουμε ψυχολογικά εμπόδια» συνέχισε και συμπλήρωσε ότι η Τουρκία έχει τη θέληση να οδηγήσει τις σχέσεις της με γειτονικές χώρες στο υψηλότατο επίπεδο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου